Вірус перекинувся на Європу. У Брюселі вандали громлять магазини (відео)

Вірус перекинувся на Європу. У Брюселі вандали громлять магазини (відео)
У Брюсселі протести переросли в масові заворушення та вандалізм
Скріншот з відеозапису

Між демонстрантами та правоохоронцями сталися сутички: поліція застосувала сльозогінний газ і використала водяну гармату, адемонстранти закидали правоохоронців камінням

У столиці Бельгії Брюсселі вандали рознесли бутик Salvatore Ferragamo. Про це свідчить відео, оприлюднене у соцмережі Facebook.

Як повідомлялось, у Брюсселі 7 червня пройшли акції протесту проти расизму і поліцейського насильства. Між демонстрантами та правоохоронцями сталися сутички. У результаті зіткнень з демонстрантами поліція застосувала сльозогінний газ і використовувала водяну гармату. Демонстранти в свою чергу закидали правоохоронців камінням. В результаті були пошкоджені магазини і кілька поліцейських автомобілів. Повідомляється, що деякі демонстранти були затримані.

Зазначимо, протести відбувалися в одному з африканських районів Брюсселя. Учасники акції вийшли з плакатами «Я не можу дихати», «Досить вбивати чорних людей».

Нагадаємо, масові протести почалися в Міннеаполісі і ряді інших міст США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда. Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного афроамериканця до бетону коліном. При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля. У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, грабежами, мародерством і погромами.

За кілька останніх днів на фоні заворушень поліція в США затримала щонайменше 1 669 людей в 22 містах, причому майже третину з них – в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп направив у Міннеаполіс понад 500 солдатів Національної гвардії.

Протягом ночі біля Білого дому тривали протести у зв’язку з загибеллю афроамериканця у місті Міннеаполіс, штат Міннесота, 25 травня.

Вночі мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей оголосив у місті режим надзвичайної ситуації на 72 години.

Також у Портленді запровадили надзвичайний стан.

Президент США Дональд Трамп заявив, що кількість учасників акції протесту проти поліцейського насильства в Вашингтоні, виявилася менше очікуваного.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: