З 1 січня українські товари мають вільний доступ на ринок Великої Британії

З 1 січня українські товари мають вільний доступ на ринок Великої Британії
8 жовтня Україна і Британія підписали стратегічний договір, що замінить угоду про Асоціацію

З 1 січня 2021 року вступила в дію угода України про вільну торгівлю з Великою Британією. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

 Зазначається, що угода була укладена в 2020 році.

«Документ надасть вільний доступ на британський ринок для 98% української продукції, а з 2023 року для України буде лібералізовано ще 2%», ─ йдеться у повідомленні пресслужби.

Також Мінекономіки готує нові угоди про вільну торгівлю з Тунісом, Єгиптом, Йорданією, В‘єтнамом, Індонезією та Китаєм.

Крім того, Україна розширює можливості для преференційного експорту товарів на ринки ЄС, Норвегії, Ісландії, Швейцарії та Грузії в рамках Регіональної конвенції «ПанЄвроМед».

Серед інших результатів міжнародної співпраці – активізація роботи по «промисловому безвізу», який надасть додаткові торгові преференції для українських експортерів, та визнання української системи сертифікації насіння країнами ЄС, що дозволяє Україні повноправно брати участь у міжнародній торгівлі насінням.

«Це крок до визнання того, що українська аграрна продукція буде і надалі розширювати свою присутність на європейському ринку», - підкреслив Міністр.

Нагадаємо, на початку грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск з наступного року зони вільної торгівлі між Україною та Британією. 

8 жотвня Україна і Британія підписали стратегічний договір, що замінить угоду про Асоціацію.

Також з 1 січня почала діяти зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

І Україна і Туреччина готові перезавантажити переговори про зону вільної торгівлі. ЗВТ дозволить збільшити торговий оборот між країнами в $10 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: