Залужний перевірив роботу самохідної артилерійської установки Paladin (відео)

Залужний перевірив роботу самохідної артилерійської установки Paladin (відео)
фото з відкритих джерел

Українські військові активно використовують норвезько-американську зброю для знищення окупантів

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний показав сюжет про роботу поблизу Бахмута САУ M109A3GN «Paladin».

В сюжеті повідомляється, що українські військові активно використовують норвезько-американську зброю для знищення окупантів.

«Зараз дуже сильно виграє дальність. Дальність пострілу, дальність польоту снаряда, а також точність. У нашій справі потрібна точність», – повідомив один із українських артилеристів.

M109 Паладин
M109 Паладин
фото з відкритих джерел

M109 (англ. M109 howitzer)американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу, в тому числі в Україні.

Розроблена на початку 1960-х років самохідна артилерійська система призначалася для заміни невдалої самохідної гармати M44, що створювалася на базі легкого танка M41 «Вокер Бульдог», паралельно зі 105-мм САУ M108. Перебувала в серійному виробництві ОПК США, неодноразово модернізуючись, з 1962 по 2003 рік, також випускалася за ліцензією в 1990-х роках у Південній Кореї. Остання версія самохідної гаубиці M109A7.

Вперше M109 використовувалася в реальних бойових умовах під час В'єтнамської війни, згодом застосовувалася майже в усіх військових конфліктах, в яких брали участь США. Зі скасуванням програм розробки новітніх XM2001 Crusader та XM1203, M109A6 «Паладин» залишається основною самохідною артилерійською системою збройних сил країни у найближчому майбутньому. Крім США, є стандартною САУ країн НАТО, в значних кількостях поставлялася також у низку інших країн і використовувалася в багатьох регіональних конфліктах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: