Зеленський пообіцяв не втручатися у церковні справи, - Філарет

Зеленський пообіцяв не втручатися у церковні справи, - Філарет
Почесний патріарх Православної церкви України Філарет
Фото: Михайло Глуховський, Главком

Почесний патріарх наголосив, що незважаючи на суперечності, ніхто Томос відбирати не буде

Новообраний президент Володимир Зеленський не втручатиметься у справи церкви, а сприятиме її діяльності. Про це заявив почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет на прес-конференції щодо останніх подій навколо Української православної церкви, передає кореспондент «Главкома».

«Мав зустріч із Зеленським. Вітав його з обранням. Радів, що 73% українців проголосували за нього. Зеленський сказав, що не втручатиметься у справи церкви, а сприятиме її діяльності. Що стосується Порошенка, то він порушив домовленості», - зазначив Філарет.

Він додав, що незважаючи на суперечності, ніхто Томос відбирати не буде.

Окрім того, ніхто із Вселенського патріархату з ним не зв'язувався і не спілкувався щодо цього конфлікту між Київським патріархатом і предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм.

Як відомо, Філарет у своєму зверненні до вірян 14 травня закликав предстоятеля ПЦУ Епіфанія «нічого не робити всередині церкви» без його згоди.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

9 січня Томос підписали усі члени синоду Вселенського патріархату.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: