Зеленський розповів, скільки часу піде на ремонт військових катерів

Зеленський розповів, скільки часу піде на ремонт військових катерів

На відновлення українських військових кораблів потрібно приблизно три місяці

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових кораблів, які 20 листопада були доставлені в Очаків, знадобиться приблизно три місяці.

Про це він сказав на брифінгу в Очакові.

Окрім цього, Зеленський додав, що на катерах не вистачає частини озброєння та деякого обладнання. У зв'язку з цим Україна змушена буде звертатися до Росії з метою вирішення цього питання.

«Я побачив стан (катерів, - ред.). Буде розслідування - ми побачимо всі деталі (інциденту, - ред.). Ми обов'язково звернемося до російської сторони, щоб вона нам повернула все, що там було. Паралельно ми готові відремонтувати. Поспілкувалися з адміралом Воронченком - десь три місяці і все буде на ходу», - додав Володимир Зеленський.

Раніше 20 листопада командувач ВМС України Ігор Воронченко заявив, що на затриманих Росією кораблях демонтовано практично все обладнання, в тому числі унітази, розетки, плафони. Він зазначив, що «росіяни угробили» катери і пообіцяв показати всьому світу «варварське ставлення» Москви.

Нагадаємо, 18 листопада командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко повідомив, що процедура передачі Україні двох катерів та буксира, які були захоплені РФ у 2018 році біля Керченської протоки, завершується, невдовзі почнеться буксирування суден до Одеси.

У неділю, 17 листопада, захоплені українські військові кораблі у супроводі російської берегової охорони вивели з акваторії «Генмола» в Керчі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: