На Одещині фірма поставляла до лікарень технічний кисень замість медичного

На Одещині фірма поставляла до лікарень технічний кисень замість медичного

Фактично, кисень, який повинен використовуватись у промислових цілях, потрапляв до медустанов

Правоохоронцями були виявлені факти розтрати бюджетних коштів під час проведення публічних закупівель кисню медичного для закладів охорони здоров’я Одеського регіону. Крім того, що продукція постачалась за завищеними цінами, замість кисню медичного лікарні одержували технічній.

Про це інформує прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомляє «Главком».

«Оперативники Управління захисту економіки в Одеській області та слідчі обласної поліції встановили, що окрім комерційної структури-постачальника, до злочину можуть бути причетні і посадові особи медичних закладів», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що аналіз результатів тендерів показав, що публічні процедури проводились штучно, так як умови заздалегідь були прописані для конкретної продукції конкретного постачальника.

Відповідно до укладених угод комерційна структура здійснює постачання кисню медичного до закладів охорони здоров’я.

З метою власного збагачення розробили злочинну схему привласнення бюджетних коштів. До лікарень постачали кисень, що не відповідає вимогам ДСТУ.

Технічній кисень замість медичного міг становити загрозу для здоров`я пацієнтів та призвести до трагічних наслідків.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено місце придбання технічного кисню та методи його легалізації.

«Медичний» кисень не тільки не відповідав вимогам ДСТУ, його ринкова вартість була у кілька разів менша. За попередніми даним сума збитків становить понад 6 мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: