Одеситки взяли участь в акції з профілактики онкозахворювань

Одеситки взяли участь в акції з профілактики онкозахворювань

В Одесі під час Тижня профілактики раку шийки матки виявлено 136 випадків передракових станів і 6 випадків онкозахворювань

9 -16 жовтня 2018 року в лікувально-профілактичних закладах Одеси відбувся Тиждень профілактики раку шийки матки, організований Департаментом охорони здоров'я Одеської міськради. Акція проведена з метою залучення уваги широкої громадськості до питань профілактики онкозахворювань та своєчасного проходження профілактичних оглядів. 

Про це інформує прес-служба Одеської міськради, повідомляє «Главком».

У рамках акції всім пацієнткам міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги та жіночих консультацій пропонувалося пройти скринінгове цитологічне обстеження для своєчасного виявлення злоякісних новоутворень і передракових станів. 

Всього протягом тижня понад 1500 одеситок пройшли профілактичне скринінгове обстеження в оглядових кабінетах ЦПМСП і жіночих консультацій. Це дозволило своєчасно діагностувати та призначити необхідне лікування 136 жінкам з виявленими передпухлинними станами. Також було діагностовано 6 випадків онкозахворювань шийки матки, пацієнтки направлені на подальшу консультацію до онкологів спеціалізованих медзакладів. 

Медики нагадують: кожна жінка повинна не рідше ніж раз на рік відвідати гінеколога і здати аналіз на онкоцитологию. Це можна зробити у всіх жіночих консультаціях та оглядових кабінетах ЦПМСП Одеси. 
В Одесі працює міська цитологічна лабораторія, оснащена сучасним обладнанням європейського рівня і забезпечує якісну діагностику онкозахворювань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: