«Сі Бриз»: Військовий літак висадив в Одесі американських морпіхів

«Сі Бриз»: Військовий літак висадив в Одесі американських морпіхів
Американський «Геркулес»
Фото: dumskaya.net

Штабний корабель 6-го флоту США направився до Одеси

У Чорне море увійшов штабний корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney LCC20. Про це пише «Думська».

За даними видання, це сталося сьогодні вдень.

Раніше в Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Porter DDG78. У найближчі дні очікується візит цих кораблів до Одеси.

Тривають прильоти в одеський аеропорт важкої транспортної авіації. Сьогодні вдень в Одесі приземлився черговий американський «Геркулес», який привіз морпіхів і обладнання для навчань. Літак належить до ескадрильї VR-64 Condors і здійснює доставку різного спорядження по всьому світу в інтересах американських Військово-морських сил.

Таким чином підрозділи американського 6-го флоту готуються до майбутніх міжнародних навчань «Сі Бриз-2018».

Крім ВМСУ і 6-го флоту США, в маневрах братимуть участі кораблі і підрозділи ще 14 країн - Болгарії, Великобританії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини і Швеції.

За інформацією керівника навчань від України контр-адмірала Олексія Неіжпапи, особливістю навчань «Сі Бриз-2018» буде те, що управління силами морського, повітряного і наземного компонентів багатонаціональним морським штабом буде вестися безпосередньо з моря. З цією метою в Чорне море увійде американський штабний корабель USS Mount Whitney. На ньому розміститься Морське командування ВМС України, щоб отримати практичний досвід планування і управління операцій за стандартами НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: