У небі над Одесою вперше в історії України розписалися молодята. Фоторепортаж з крила літака

У небі над Одесою вперше в історії України розписалися молодята. Фоторепортаж з крила літака

В одеському небі відбулася незвичайне подія

Вперше в Україні двоє молодят офіційно зареєстрували шлюб на борту повітряного судна. Марія Попович і Олексій Потравко виконали свою давню мрію, поклявшись у вірності один одному в літаку. 

Літак Ан-2П, який кличуть у народі Аннушкою, злетівши з приміського спортивного аеродрому Гідропорт, підняв в своїх комфортабельних кріслах 12 святково одягнених людей. Батьки, свідки і друзі молодих стали пасажирами цього незвичайного рейсу. Серед них була дівчина, яка в цьому польоті становила акт цивільного стану. Реєстратор Суворовського РАГСу Анна Колесник вперше робила свою роботу в такому незвичайному місці.

Вирулив на смугу, пілоти Василь Усов і Вадим Громов впевнено підняли трудягу Ан-2 в черговий, хоч і незвичайний політ. Набравши 800 метрів висоти, Вадим дав знак, що можна починати церемонію. Протокольна мова реєстратора, довгоочікуване «так», надягання кілець і вітальний поцілунок - все, як завжди, але треба розуміти, що ніхто і ніколи в нашій країні не робив цього в літаку.

«Спочатку я була шокована пропозицією вирушити на аеродром, щоб розписати молодят. Звичайно, зараз ми працюємо в самих різних місцях і закладах, запити бувають різні, до цього випадку я можу пригадати лише укладення шлюбу в повітряній кулі, але шлюб в літаку - такого не було ніколи », - розповідає Анна Колесник.

Молодята йшли до цієї події рівно півроку. Наречена Марія Попович давно пов'язала свою долю з авіацією, вона сім років пропрацювала прес-секретарем міжнародного аеропорту «Одеса» і завжди хотіла вийти заміж не так, як всі.

«У жовтні минулого року у нас з Олексієм виникла майже божевільна ідея зареєструватися в небі, - розповідає Марія. - На жаль, в звичайному авіарейс цього зробити неможливо, тому довелося реалізувати мрію таким ось способом. Через друзів ми знайшли льотчика, який, подумавши, відразу сказав, що в принципі це можливо. І ось, перечекавши зиму, наша мрія збулася ».

Власник літака, відомий одеський авіатор Вадим Громов, теж не приховує радості, адже його Ан створив ще одну українську родину.

«Я завжди готовий допомогти людям втілити свою мрію. Пропозиція хлопців прозвучало несподівано, але немає нічого неможливого, і я з радістю відгукнувся на це. У польоті машина вела себе чудово », - зазначив пілот.

Після приземлення колеги льотчика тут же охрестили Громівській машину жартівливим прізвиськом «весільний літак». До речі, пілоти зробили Марії і Олексію подарунок. Під час церемонії в небо піднявся ще один борт одеського аероклубу і в якості святкового ескорту, крилом до крила, супроводжував весільний літак. За штурвалом був багаторазовий чемпіон України та призер першостей Європи з аеробатіке Валерій Наливайко. Глядачі і за сумісництвом пасажири Ан-2 по достоїнству оцінили майстерність Валерія - на борту звучали тривалі оплески.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: