У Одеси з'явиться ще один побратим - тисячолітній Марракеш

У Одеси з'явиться ще один побратим - тисячолітній Марракеш
Марракеш – «червоне» місто Марокко
Фото: Travel Professional Magazine

Одеські чиновники набиратимуться досвід в африканських колег

Одеса і марроканське місто Марракеш підписали протокол про наміри щодо співробітництва як міста побратими. Про це в ході засідання одеського виконавчого комітету розповів заступник одеського міського голови Олесь Янчук.

За словами Янчука, Одеса стала першим містом в Україні, який домігся налагодження братніх відносин з містами Марокко. Ми випередили Київ, який намагається встановити братські відносини зі столицею Марокко містом Рабат.

«20 грудня делегація одеської міськради відвідала місто Марракеш - культурний і історичний центр Королівства Марокко. Ми зустрілися з головою муніципальної ради Марракеша паном Мохаммедом Белькаідом, почесним консулом України в Марракеші паном Мохаммедом Ель Ідрісса і надзвичайним і повноважним послом України в цьому королівстві», - зазначив Олесь Янчук.

Олесь Янчук додав, що Марракеш є другим за відвідуваністю містом в Африці після Йоганнесбурга - щорічно його відвідує від 8 до 10 мільйонів туристів. Одеську делегацію зацікавили такі показники і місто має намір переймати досвід розвитку туристичної інфраструктури Марракеша.

«Дуже багато міст-претендентів було для встановлення дипломатичних відносин з Марокко і тільки Одесі вдалося це зробити першою. Це наша з вами спільна заслуга», - зазначив одеський мер Геннадій Труханов.

У 2019 мер Одеси запрошений в Марокко для офіційного підписання документа про встановлення побратимських відносин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: