Устаткування Одеського аеропорту можуть продати з молотка за борги

Устаткування Одеського аеропорту можуть продати з молотка за борги

В якості застави виступає різноманітне рухоме майно

«Платинум Банк», який знаходиться в стадії ліквідації продає на так званому голландському аукціоні право вимоги за кредитним договором із забезпеченням у вигляді обладнання міжнародного аеропорту «Одеса».

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів, який зараз керує фінустановою.

Кредитний договір був укладений 3 червня 2014 року з компанією все тих же підприємців «Аеропорт Хендлинг», яка обслуговує пасажирів і повітряних суден в Одеському аеропорту. В якості застави виступає різноманітне рухоме майно: чотири тягача, автобус «Мерседес», причіпні багажні конвеєри, металодетектори, рентгено-телевізійні системи безпеки для огляду ручної поклажі і так далі. Також в якості забезпечення кредиту фігурують якісь «майнові права і зобов'язання» на суму 52 млн 282 тисячі гривень.

Заборгованість по кредиту перевищує 125 мільйонів гривень.

Судячи з усього, в «Платинум» здійснили ту ж схему виведення коштів, що і в Климовський «Імексбанку» - видали кредити своїм або фіктивним фірмам під неліквідні застави.

Голландський аукціон (англ. Dutch auction) - аукціон, в ході якого спочатку оголошується найвища ціна на товар, що продається, а потім ставки знижуються до тієї, на яку погодиться перший покупець, якому і продається товар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: