В Одесі продовжує знижуватися захворюваність на кір і гострі кишкові інфекції

В Одесі продовжує знижуватися захворюваність на кір і гострі кишкові інфекції

У місті минулого тижня зареєстровані сім випадків кору. Медзаклади Одеси забезпечені вакцинами для профілактики інфекційних захворювань

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», минулого тижня захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі знизилася на 35,1%, порівняно з попереднім тижнем. 

Всього за тиждень зареєстровано 161 випадок гострих кишкових інфекцій, з яких 60% склали діти, більшість - у віці 1-4-х років. Захворюваність серед дітей до 17-ти років знизилася на 42,2%. 

Захворюваність на кір в Одесі минулого тижня знизилася на 46,2%, порівняно з попереднім тижнем. Всього за тиждень на кір захворіли 7 одеситів, з них 6 дітей і 1 дорослий. 

Протягом 2018 року діагноз «кір» підтверджено у 1059 одеситів, з яких 46,3% склали діти до 17-ти років. З усіх хворих на кір жодного разу не була щеплена переважна більшість - 86,5%. 

У всіх дитячих міських поліклініках Одеси є вакцина КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії, що забезпечує ефективний захист від кору, паротиту та краснухи. Вакцинація від кору в Україні проводиться у 12 місяців і 6 років. Якщо дитина не щеплена відповідно до віку, слід звернутися до дільничного педіатра для вакцинації. 

Також у дитячих поліклініках і Центрах первинної медико-санітарної допомоги Одеси є вакцини від усіх захворювань, профілактика яких передбачена Національним календарем щеплень. 

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні і не перевищує епідемічний поріг. 

Для проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано 23 проби на санітарно-мікробіологічні показники і 19 проб на санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідають нормам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: