Верланов на Одещині дав старт масштабній антикорупційній перевірці податкової

Верланов на Одещині дав старт масштабній антикорупційній перевірці податкової
Голова Державної податкової служби Сергій Верланов

За місяць буде перевірено весь керівний склад ДПС по всій Україні

Сьогодні, 15 січня, голова Державної податкової служби Сергій Верланов відвідав з робочим візитом ГУ ДПС в Одеській області, аби особисто розібратися в ситуації, що склалася в місцевій податковій та анонсувати початок роботи комісії, яка займатиметься всебічною перевіркою фактів, наведених у розслідуванні НАБУ. За його словами, перевірку керівного складу проведуть протягом місяця.

Про це інформує пресслужба ДПС України.

«Ми протягом місяця проведемо перевірку керівного складу, як по всій Україні, так і по Центральному апарату. Відповідно ще раз звернемося із запитом до правоохоронних органів, плануємо залучати і наші антикорупційні органи», - заявив очільник ДПС Сергій Верланов.

Голова ДПС окремо наголосив, що у податковій будуть суворо і безкомпромісно зупиняти будь-які спроби реанімувати старі корупційні схеми.

«Завдання Державної податкової служби – наповнення бюджету завдяки якісним і зручним для платників сервісам, ефективний контроль над сплатою податків. Хто не хоче, або не вміє цього робити, тому не місце в податковій службі», - зауважив Сергій Верланов та закликав податківців дбати про свою чесну репутацію.

Також Сергій Верланов повідомив, що за дорученням прем’єр-міністра Олексія Гончарука ДПС проведе переатестацію усіх працівників податкової служби до 1 липня цього року по всій Україні.

«Прем’єр-міністром була поставлена задача провести атестацію усіх працівників ДПС, які були переведені з ДФС. Протягом двох тижнів ми винесемо на розгляд уряду відповідні пропозиції. Одним з варіантів є внесення змін до Закону і проведення переатестації за прикладом Офісу прокуратури. Цей процес планується провести у скорочені терміни. Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком була поставлена задача зробити це до 1 липня 2020 року», - прокоментував головний податківець країни.

Крім цього, Сергій Верланов поінформував, що на цьому тижні у ДПС розпочне свою роботу анонімна антикорупційна гаряча лінія. Тож всі, хто матиме у своєму розпорядженні інформацію про незаконні дії співробітників податкової, матимуть можливість повідомити про відомі їм факти.

Додамо, після робочої наради очільник ДПС провів короткий брифінг з представникам ЗМІ, де він, зокрема, наголосив, що відсьогодні податкова служба Одеської області працює в штатному режимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: