Українська громада в Осло звернулася до норвезьких парламентарів (фото)

Українська громада в Осло звернулася до норвезьких парламентарів (фото)
Українська громада у Норвегії
фото з відкритих джерел

З початку повномасштабного вторгнення українська громада в Осло щодня виходить на демонстрації під парламент

22 лютого, напередодні спецсесії Генасамблеї ООН щодо України, біля парламенту Норвегії у Осло відбулася демонстрація, на якій голова Українського центру безпеки та співпраці виступив зі зверненням. 

«Те, що Росія продовжує бути постійним членом Ради Безпеки ООН є аналогічним до ситуації, коли б вбивця сидів серед присяжних на суді по справі його жертви. Наразі діяльність інституції заморожена через РФ, яка застосовує своє право вето до усіх резолюцій, які стосуються її вторгнення в Україну», – заявив Сергій Кузан. 

До річниці початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України Генеральна асамблея ООН на спецсесії, присвяченій Україні, має проголосувати за проєкт резолюції, у якій відзначається необхідність миру, що забезпечує «суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність» України. За інформацією Associated Press проєкт резолюції раніше розіслали для ознайомлення усім країнам-членам організації, крім росії та білорусі. 

«Норвегію на 2023 рік обрано непостійним членом Радбезу ООН, тому дії громадськості тут та в інших державах-членах Радбезу є вкрай важливими для розблокування діяльності цієї міжнародної інституції. Чому? Бо Захід мусить приймати неприємні політичні рішення. І виключення РФ з Радбезу має бути найпершим кроком», – наголосив Сергій Кузан.

З початку повномасштабного вторгнення українська громада в Осло щодня виходить на демонстрації під парламент, щоб нагадувати політикам про російські злочини та агресію проти України. 

До річниці повномасштабного вторгнення голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розповів про 2022 рік та що до нього призвело у подкасті Хрущ – «Про війну».

«Російська імперія неможлива без України. Вона була, є і залишається неповноцінною, оскільки саме українці постачали ідею державності в росію, постачали ресурси, і без цього всього неможлива самоідентифікація росіян» – розповідає Кузан у подкасті.

Про союзницьку сатисфакція через військову допомогу Україні, про те звідки взявся путін та що на нього чекає, пол майбутні взаємини між росією та Україною та інше поділився голова УЦБС у спец.проєкті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: