В єпархії Московської церкви хочуть роз’яснень від начальника поліції Вінниччини

В єпархії Московської церкви хочуть роз’яснень від начальника поліції Вінниччини

Попи УПЦ МП звернулися до правоохоронних органів

28 грудня на особистій сторінці митрополита Тульчинського Іонафана з’явилося повідомлення про те, що вище духовенство Тульчинської єпархії хотіли б поспілкуватися із Юрієм Педосом та почути компетентні відповіді на рахунок статусу Церкви, як відокремленої від держави та про свободу слова.

«Вище духовенство Тульчинської єпархії УПЦ МП хотіло б почути компетентні відповіді голови поліції у Вінницькій області Юрія Педоса про юридичне трактування дотримання норми Конституції і чинного законодавства України щодо статусу Церкви, як відокремленої від Держави автономної структури. Також коментар про дотримання в Україні свободи совісті і слова в ракурсі українського і міжнародного права» – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що єпархіальна рада резервує за собою право участі у зустрічі юриста і двох помічників правлячого архієрея.

Нагадаємо, 15 грудня в Україні створили Єдину помісну церкву, її очолив митрополит Київський Епіфаній. Парафіяни Спасо-Преображенського собору разом із Митрополитом Симеоном одні з перших, хто перейшли до помісної церви від московського патріархату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: