Експерт пояснив, чому зростає кількість терактів

Експерт пояснив, чому зростає кількість терактів
Фото з відкритих джерел

За даними Судової адміністрації України за три роки справ потер актах становить 4600. З них тільки 17 осіб понесли покарання за свої дії. Про це розповів експерт з питань екстремізму, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко під час прес-конференції в прес-центрі Главкома

Чинники, які сьогодні сприяють поширенню терактів в Україні, наступні. Перший – це дифузія. У фізиці є таке поняття, як дифузія – коли з місця зосередження якихось газів, вони потрапляють до іншої посудини та розповсюджуються. Те саме ми спостерігали в 2014 році, коли сталася дифузія подій  в Києві на всю Україну. Також це дифузія насильницьких дій. Це спостерігається і зараз – умовне затишшя на лінії зіткнення, призводить до того, що на мирну територію України перетікають зброя, вибухівка та  особи, що брали участь у війні не з патріотичних цілей, а керуючись тим, що насилля –  це установка в їхньому житті.

Більше того, частина людей, які пройшли АТО, які потім не знаходять себе в мирному житті України, також перебувають в зоні ризику.

Другий чинник – це розширення меж прийнятної поведінки. Це відбувається в період військових дій, коли насилля охоплює всю країну. Раніше, коли одна граната була кинута під ноги і ніхто не постраждав, то це вже сприймалося гостро в суспільстві, а зараз - це так вже не сприймається. Є певна ескалація очікування екстремізму, насильницьких дій, тероризму.

Нагадаю, що за даними Судової адміністрації України за три роки справ потер актах становить 4600. З них тільки 17 осіб понесли покарання за свої дії. Якщо зло не буде покарано, то будуть самосуди, до суду не скаліченими злодії не доживатимуть. Чи є самосуд справедливим? Гадаю, що ні. Але він дієвий, бо залякує. Пропонуємо переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: