19 років тому стався рекордний розгром в офіційних міжнародних футбольних матчах – 31:0 (відео)

19 років тому стався рекордний розгром в офіційних міжнародних футбольних матчах – 31:0 (відео)
Австралійцям було ще більш незручно, ніж їхнім суперникам
Фото - UA-Футбол

Один лише Арчі Томпсон забив у цій зустрічі 13 м’ячів

Рівно 19 років тому, 11 квітня 2001 року футбольні збірні Австралії та Американського Самоа грали матч кваліфікації на чемпіонат світу 2002 року. Матч був зіграний на Міжнародному стадіоні BCU в австралійському Кофс-Гарборі. Австралія встановила світовий рекорд по найбільшій перемозі в міжнародному футбольному матчі, вигравши з рахунком 31:0.

Австралієць Арчі Томпсон, який забив 13 голів, також побив рекорд за кількістю голів, забитих одним гравцем в міжнародному матчі.

Вісім голів тоді провів Девід Здріліч, три – Кон Бутсіаніс, по два – Тоні Відмар, Тоні Поповіч, Саймон Колозімо, один – Фаусто Де Амічіс.

 

Результат матчу спонукав до активних дискусій про формати кваліфікаційних турнірів. Тренер збірної Австралії Френк Фаріна і Арчі Томпсон говорили, що формат турніру не повинен допускати схожого роду матчів. Ці розмови призвели до створення попереднього турніру в океанській зоні кваліфікації на чемпіонат світу 2006 року. Нерівний склад суперників змусив Австралію перейти в 2006-му в Азійську футбольну конфедерацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: