Агроном НСК «Олімпійський»: В УЄФА були задоволені фіналом Ліги чемпіонів у Києві

Агроном НСК «Олімпійський»: В УЄФА були задоволені фіналом Ліги чемпіонів у Києві
Фото з сайту НСК «Олімпійський»

За його словами, у міжсезонні були навантаження, але наразі стадіон готовий до старту нового сезону Прем’єр-ліги

Під час міжсезоння на газон НСК «Олімпійський» були великі навантаження, крім того впливали і погодні умови.

Про це заявив головний агроном арени Максим Стельмах, якого цитує офіційний сайт НСК «Олімпійський».

«Після фіналу Ліги чемпіонів ми частково проводили міжсезонну підготовку. Але у нас ще був фестиваль, у результаті чого ми накривали поле на чотири дні. У літній період, коли дуже жарко, це досить значний стрес для поля. Проте погодні умови нам допомогли: під час накриття температура знизилась, йшов дощ», - сказав він.

«Тому газон був у нормальному стані. Він був трохи пошкодженим у деяких місцях, але нормальним. Після цього ми провели часткову реновацію газону, підсіяли насінням на все поле, зробили піскування для того, щоби насіння закріпилося», - додав Стельмах.

За його словами, відновлення розпочалося з початку липня, і наразі вся молода трава зійшла.

«Наше поле вже зараз готове прийняти матчі. А за декілька днів воно вже буде в ідеальному стані на літній період. Всіма роботами, котрі ми провели, я задоволений», - пояснив він.

Також агроном зазначив, що представники арени спілкувалися з УЄФА та представниками компанії, яка офіційно займається підготовкою та проведенням всіх фіналів Ліги Чемпіонів і Ліги Європи протягом останніх років.

«Я читав позитивні відгуки про наш газон, вони були дуже задоволенні. Особливо, якщо врахувати те, що за останні декілька років, наше поле перше, де немає прошиття чи гібридів. Поле НСК «Олімпійський» – натуральне, без штучних волокон чи інших технологій», - зауважив він.

«За останні роки це перше поле, яке прийняло фінал без штучних вставок. Це насправді важче, тому що, коли є частина штучного газону, поле більш міцно тримається і не таке в’язке. Тому в УЄФА це оцінили та були повністю задоволенні тим, як ми підготували газон», - підсумував Стельмах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: