Андрій Шевченко: З фінами треба показати хороший футбол і виграти

Андрій Шевченко: З фінами треба показати хороший футбол і виграти

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував майбутній матч проти команди Фінляндії в рамках відбору до Чемпіонату світу-2018 та відповів на питання журналістів.

Хочу привітати Одесу. Нас дуже гарно зустріли. Теплою сонячною погодою, не такою, як у Києві, а тут завжди добре. Хотів сказати, в першу чергу, що ФФУ зробила добру справу, що у збірної є можливість грати матчі в різних містах. Вважаю, це дуже добре, тому що наші вболівальники чекають нас у різних містах.

 Чи очікуєте ви якихось несподіваних рішень від суперника?

Ми їх не чекаємо. Ми знаємо їхні сильні сторони. Повторюся, вони повинні були мати більше очок після трьох турів. Завтра нас чекає непроста гра.

Стоїть завдання забити якомога більше, щоб поліпшити свою різницю?

У нас є завдання виграти матч. І думати про забиті м’ячі... Найголовніше виграти, на чому ми і зосереджені. Треба показати хороший футбол.

Ви відвідали центр реабілітації інвалідів і військово-морський ліцей. Чому саме ці установи і чи несе це якусь мотиваційну складову напередодні гри?

Це не має ніякого відношення до завтрашньої гри. Від свого фонду я вирішив зробити благодійність. Мені хотілося подивитися цю установу. Центр хороший і там роблять усе, щоб було для дітей краще.

А морякам я в першу чергу завіз квитки, тому що там багато вболівальників. І завтра вони прийдуть підтримати команду.

За час вашого правління в збірній вималювався у вас вектор розвитку і яким ви його бачите?

Вектор мого розвитку – це покращення якості гри. Залучення молодих – це дуже добре, але вони повинні бути готові до рівня збірної. Тому я зараз викликаю більше футболістів. Для них зараз це аванс. Це головний принцип, за яким я викликаю молодь. Дуже важливо, щоб вони прогресували і в клубах.

Будучи вболівальником «Чорноморця», хочеться поцікавитися, чи потрапляють гравці «Чорноморця» в ваш список претендентів на місце в збірній.

У розширеному списку є гравці «Чорноморця». Як і багатьох українських клубів.

 Які у вас головні вимоги до нападника, який вийде в стартовому складі?

Нападник повинен забивати. Якщо не забиває, він повинен робити ту роботу, яку ми вимагаємо від нього. Розкривати не буду секрети. Якщо створюється достатня кількість моментів, він повинен забивати.

Трошки розширю. Якщо ми створюємо моменти, щоб він забивав. Якщо вони не створюються, а він створює своїм переміщенням, щоб інші забивали, то це теж дуже добре.

В якому стані Коноплянка?

Женя вчора тренувався, сьогодні все нормально і він також сьогодні тренувався. Сподіваємося, всі гравці підійдуть в ідеальній формі до матчу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: