Атлетка Ляхова, якій не виділили президентської стипендії, довела, чому має на неї право

Атлетка Ляхова, якій не виділили президентської стипендії, довела, чому має на неї право
Ольга Ляхова після здобуття тієї самої бронзи на чемпіонаті Європи-2019
Фото - European Athletics

Ольга зацитувала витяг із регламенту, який доводить, що правда може бути на її боці

Українська легкоатлетка Ольга Ляхова, яка вчора сколихнула спортивну спільноту адресованою профільному міністрові заявою, пояснила, чому вона має право претендувати на президентську стипендію за отриману на торішньому чемпіонаті Європи в приміщенні бронзу з бігу на 800 метрів. Спортсменка довела, що цю дистанцію в залі не можна називати неолімпійською, бо показані на ній результати ідуть до заліку виконання нормативів на чемпіонат світу і Олімпійські ігри.

«Чи правильно вважати біг на 800 м в манежі неолімпійським видом, якщо я можу відбиратися на цих змаганнях на Олімпійські ігри, чемпіонати світу, які проводять на стадіоні? - пише Ольга у себе в «Фейсбуку». - Звичайно, ні. Так само можна робити і влітку, показуючи результат на стадіоні, тим самим виконуючи кваліфікаційний норматив на чемпіонати світу і Європи в манежі. На сайті World athletics, прописано, що виконувати норматив на Олімпіаду можна в манежі, де доріжка 200 метрів, можна на всі бігові дистанції, починаючи від 200 м. Будь-які інші розміри доріжок (330 м чи 500 м) манежів або стадіонів - неприйнятні. А результати показані на таких спортивних спорудах вважаються недійсними».

mokВитяг з вимог олімпійської кваліфікації від World athletics

Нагадаємо, що раніше підтримку Ользі Ляховій висловив народний депутат України, чемпіон світу і Європи з греко-римської боротьби Жан Беленюк. Міністр Гутцайт наразі розбирається з ситуацією і від коментарів утримується.

«Олю зрозуміти можна, - сказав «Главкому» головний тренер збірної України з легкої атлетики В'ячеслав Тиртишник. - Вона по-своєму права. Втім, ми розуміємо, що 800-метрівка на два кола на стадіоні і на чотири в манежі трохи відрізняється. Я особисто доклав, обіймаючи посаду державного тренера, чималих зусиль, щоб прирівняти зимові чемпіонати до літніх бодай у технічних видах - стрибках у висоту, довжину, потрійному, з жердиною. Три роки на це витратив і спільними зусиллями ми змогли відстояти стрибунів. Але там ситуація простіша, бо змагальні сектори в залах абсолютно ідентичні зі стадіонними. У бігунів ситуація трохи інша - коло в манежі 200-метрове, а на стадіоні 400 м. Звісно, мені б хотілося, щоб стипендії отримували всі наші призери. Але наразі мусимо миритися з наявними умовами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: