Українська легкоатлетка Ляхова обурена, що про неї забув президент

Українська легкоатлетка Ляхова обурена, що про неї забув президент
Ольга Ляхова - одна з небагатьох топових українських атлеток у бігових дисциплінах
Фото - Instagram Ольги Ляхової

Спортсменка просить вплинути на ситуацію міністра Вадима Гутцайта

Одна з найкращих українських легкоатлеток, дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор Ольга Ляхова звернулася до міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта, вважаючи, що її несправедливо обмежують. Зробити відеозаяву спортсменка, яка наразі не може повернутися зі збору в Кенії, вирішила, ознайомившись зі списком стипендіатів президента за підсумками чемпіонатів світу і Європи 2019 року. Там вона поміж інших медалістів тих змагань не знайшла свого прізвища.

Торік на чемпіонаті Європи в приміщенні в шотландській столиці Ґлазґо Ольга виграла бронзу на коронній дистанції – бігу на 800 метрів. Причиною обмеження слугує той факт, що в манежі атлети долають 800-метрівку не на двох, як на стадіоні, а на чотирьох колах. Ця дрібниця дає чиновникам підстави називати дисципліну неолімпійською й відповідно не виплачувати переможцям стипендій.

Ляхова, яка є однією з небагатьох успішних представниць бігових видів у сучасній українській легкій атлетиці, вважає таке ставлення дискримінацією і просить пана Гутцайта вплинути на ситуацію. Міністр повідомив «Главкому», що взяв ситуацію під свій контроль, але наразі попрохав Ляхову викласти позицію в офіційному листі.

Зауважимо, що сьогодні Кабмін дозволив членам національних збірних проводити тренування на відкритому повітрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: