АТР Шеньчжень. Долгополов поступився у фіналі Гоффену

АТР Шеньчжень. Долгополов поступився у фіналі Гоффену

За потрапляння в фінал українець заробив понад 60 тисяч доларів

За перемогу на турнірі АТР-250 Долгополов змагався з 12-ю ракеткою світу Давідом Гоффеном. За особистими зустрічами українець вів 2:0, проте обидві перемоги були здобуті, коли суперник ще не входив в еліту АТР-туру.

Ключовий момент першого сету стався в сьомому геймі - Долгополов на першому брейк-поінті відправив м'яч у сітку і дозволив супернику вийти вперед. У наступному геймі українець був близький до зворотного брейку, але Гоффен за рахунок першої подачі пішов від проблем і впевнено завершив партію на свою користь.

На старті другого сету Долгополов відіграв п'ять брейк-поінтів, потім за рахунку 2:1 зробив брейк і пішов у відрив. У сьомому геймі, ведучи 5:1 і маючи два брейка в запасі, Долгополов не зміг подати на сет.

Гоффен скористався спадом в грі суперника і зрівняв рахунок. На тайбрейку Долгополову вистачило одного успішного розіграшу на прийомі, щоб виграти вирішальний гейм і зрівняти рахунок за сетами.

Долю вирішального сету і фіналу в цілому вирішив брейк Гоффена у восьмому геймі - бельгієць повів 5:3 і подав на титул в Шеньчжені.

Олександр Долгополов в Шеньчжені упустив шанс завоювати другий титул в сезоні і четвертий у кар'єрі.

За потрапляння в фінал українець заробив понад 60 тисяч доларів призових і поліпшив свій рейтинговий баланс на 150 очок, що дозволить йому закріпитися в топ-50 рейтингу АТР.

Зазначимо, що на наступному тижні Долгополов зіграє на представницькому турнірі у Токіо (Японія) із призовим фондом $1,564 млн. У першому колі українець зійдеться із росіянином Данилом Медведєвим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: