Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Бельгія випередила Україну за додатковим показником

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Бельгія випередила Україну за додатковим показником

За підсумками матчів 3-го туру групових етапів єврокубків Україна пропустила вперед Бельгію в рейтингу УЄФА

У третьому турі групового турніру Ліги Європи «Ворскла» та «Динамо» завдяки перемогам над «Карабахом» (1:0) та «Ренном» (2:1) відповідно заробили для України в таблиці коефіцієнтів УЄФА ще чотири очки.

Стільки за тиждень у нинішньому сезоні наші клуби ще не здобували, інформує прес-служба Федерації футболу України.

Таким чином, «Шахтар» та «Динамо» вже мають по шість пунктів (гірники - чотири бонуси за участь у груповому етапі Ліги чемпіонів), «Ворскла» здобула два очки, «Зоря» та «Маріуполь» - по півтора (у сумі  - 17).

Утім, клуби з Бельгії цього тижня заробили шість очок, завдяки чому ця асоціація наздогнала Україну за сумарним показником циклу й випередила за рейтингом поточного сезону (4,600 проти 3,400).

Підкреслимо, що після реформи й сьома, й восьма, й дев'ята асоціації в таблиці коефіцієнтів УЄФА мають абсолютно однакові права в обох єврокубках. А саме - участь п’ятьох клубів: двох - у Лізі чемпіонів (один - у груповому раунді, один -  у третьому кваліфікаційному) і трьох - у Лізі Європи (один - у груповому раунді, один - у третьому кваліфікаційному й один - у другому кваліфікаційному).

А от 10-а позиція втрачає певні привілеї (другий призер стартує в Лізі чемпіонів на етап раніше). Не кажучи вже про 11-у, яка не дозволяє асоціації автоматично делегувати свій клуб до групового етапу Ліги чемпіонів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: