Чемпіон Формули-1 розповів, чому втратив зацікавленість в автоперегонах

Чемпіон Формули-1 розповів, чому втратив зацікавленість в автоперегонах
Дженсон Баттон

Причиною того рішення, що Дженсон Баттон покинув Формулу-1, стала смерть батька

Екс-пілот Формули-1 розповів, що втратив любов до чемпіонату після смерті свого батька Джона у 2014-му.

Після закінчення сезону-2016 Дженсон Баттон, який із сезону-2010 виступав за McLaren, залишив Формулу-1, як тоді здавалося, назавжди.

Та все ж він повернувся на один етап, коли цього року виступив на Гран Прі Монако замість Фернандо Алонсо, який побажав спробувати свої сили у гонці «500 миль Індіанаполіса».

Але повертатися до повноцінних виступів у чемпіонаті британець, за його словами, не має наміру, хоча у нього є угода з McLaren на сезон-2018.

«У мене, як і раніше, є опціон на виступи у 2018-му, - розповів Баттон Sunday Times. - Але я подорожував разом із усім нашим цирком протягом 17 років. З мене досить».

Джон Баттон, батько Дженсона, покинув цей світ у січні 2014-го у віці 70 років. Баттон-старший регулярно приїжджав на Гран Прі, щоб підтримати сина.

«Після цього моя любов до перегонів залишилася на колишньому рівні, а ось любові саме до Формули-1 уже не було, - написав Баттон-молодший в автобіографії. - Здавалося, я йду водою у пошуках якоїсь мети, але не знаходжу її».

«Життя без батька – це ніби в усьому світі заборонили сміх. Або, наприклад, музика перестала б існувати. Усі кольори потьмяніли», - пояснив Дженсон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: