Чемпіонат України з футболу у першій лізі не буде дограний згідно з регламентом

Чемпіонат України з футболу у першій лізі не буде дограний згідно з регламентом
Учасники Ради ліг ПФЛ дотримувалися соціальної дистанції
Фото - ФК «Прикарпаття»

Навколо подальшого формату першолігового турніру суперечки ще точитимуться, а друга ліга завершилася

Чемпіонат України з футболу у першій лізі не буде дограний за регламентом у повному вигляді.

Таке рішення було прийнято на Раді ліг Професійної футбольної ліги, яке відбулося 21 травня на стадіоні «Оболонь Арена» у Києві. Шість клубів проголосували «за» продовження чемпіонату, 8 – «проти», один «утримався», а представники ще одного клубу були відсутні на зборах.

За інформацією пабліка Fan-project Volyn, єдиним клубом, який утримався, була луцька «Волинь». Причина – відсутність чіткої позиції з медпротоколом і умовами продовження чемпіонату. Медпротокол в Міністерстві охорони здоров’я і справді дотепер на сайті не оприлюднили, хоча з 22 травня дозволили спортивні події за участі 50-ти людей.

Якби «Волинь» проголосувала за продовження чемпіонату, як раніше про це говорилося, то такий варіант набрав би сім голосів плюс лист «Металурга», який на збори не приїхав, але письмово повідомив Раду клубів ПФЛ, що він не проти догравати у звичному режимі.

Тож сага про догравання прояснилася сьогодні, але пролонгувалася ще принаймні на тиждень. Учасники Ради ліг не змогли вирішити, в якому вигляді необхідно завершити чемпіонат першої ліги. Тепер ПФЛ звернеться до кожного з клубів із опитуванням щодо формату завершення змагань: провести міні-турнір за підвищення в класі у Прем’єр-лігу і за право залишитись у першій лізі. Також розглядаються варіанти залишити поточне турнірне становище команд або анулювати результати сезону-2019/2020.

Прийняте рішення згодом буде направлено на виконком Української асоціації футболу для затвердження. Натомість клуби другої ліги прийняли рішення не догравати решту матчів чемпіонату. Нагадаємо, що змагання у першій і другій лігах ПФЛ через карантин так і не поновилися після зимової перерви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: