Чиновник МОК запропонував заборонити прапори країн на Олімпіаді

Чиновник МОК запропонував заборонити прапори країн на Олімпіаді

Представник організації також запідозрив представників російських спецслужб в стеженні за фахівцями МОК

Глава комісії Міжнародного олімпійського комітету Самуель Шмід вважає, що такий крок допоможе захистити спорт від політичного впливу.

На думку чиновника, політика шкодить олімпійцям, деякі з яких заради успіху своєї країни в медальному заліку приймають допінг, як це сталося у випадку з Росією.

«Потрібно розглянути можливість проведення Олімпіади взагалі без національних прапорів. Сьогодні країни експлуатують спорт, і ця система викликає спокусу допомогти своїм спортсменам. Наприклад, за допомогою допінгу», - цитує Шміда TJ.

Варто відзначити, що саме комісія Шміда розслідувала використання допінгу російськими спортсменами.

Представник організації також запідозрив представників російських спецслужб в стеженні за фахівцями МОК. В інтерв'ю він розповів, що співробітники ФСБ були сусідами з членами його комісії в готелі під час конференції WADA. Останні були змушені працювати без інтернету і шукати прослушки, а також мінімізувати використання будь-яких гаджетів.

Нагадаємо, 5 грудня комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) прийняв рішення про недопуск збірної Росії до Олімпіади 2018-го року в Пхенчхані.

При цьому чисті російські спортсмени, в пробах яких не було виявлено допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором. Таким чином, на церемоніях під час нагородження таких спортсменів буде звучати гімн Олімпіади, а не Росії, а на їх формі не буде символіки чи прапора РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: