«Дакар» можуть зробити етапом чемпіонату світу з крос-кантрі з 2020 року

«Дакар» можуть зробити етапом чемпіонату світу з крос-кантрі з 2020 року
Фото: Red Bull Content Pool

Але керівники ралі-рейду поки що нічого про це не знають

Жорже В'єгас, новий президент Міжнародної федерації мотоспорту (FIM), хоче, щоб «Дакар» був долучений до чемпіонату світу з крос-кантрі та відкривав його з 2020 року.

Міжнародна Федерація Мотоспорту хоче інтегрувати «Дакар» до чемпіонату світу з крос-кантрі.

Керівник FIM сказав, що він зустрівся з представниками ASO, щоб почати обговорювати свою пропозицію, й очікує, що згода буде досягнута протягом 2019 року.

«Я тут, щоб показати, що FIM має бути з «Дакаром». Це перші змагання сезону, можливо, одні з найважливіших. Це перший випадок, коли цим питанням займається президент FIM. Я думаю, що це важливий політичний жест», - сказав В'єгас Motorsport.com.

«Я хочу, щоб «Дакар» став частиною Чемпіонату світу з крос-кантрі. Я зустрічався з керівниками ASO. Я хочу показати, що Південна Америка – наш пріоритет, я хочу дати більше ресурсів і сприяти розвитку федераціям із меншими ресурсами», - додав він.

План FIM полягає у тому, щоб легендарне ралі відкривало сезон 2020 року Чемпіонату світу з крос-кантрі. Але для цього доведеться уніфікувати технічні та спортивні правила, якими наразі керується «Дакар».

Зі свого боку Етьєнн Лавінь, директор «Дакара», не хоче обговорювати варіант, запропонований FIM.

«На даний момент це не актуальна тема, мені немає що говорити, тому що ми поки навіть не починали збирати зустрічі для обговорення цієї теми. Як завжди, ми маємо контакти з міжнародними федераціями на високому рівні, але це не актуальна проблема на поточний момент», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: