Державне фінансування біатлону скоротилося на 90 відсотків, Федерація втратила майже всіх спонсорів

Державне фінансування біатлону скоротилося на 90 відсотків, Федерація втратила майже всіх спонсорів
Володимир Бринзак каже, що найближчим часом розраховувати мусить лише на власні сили
Фото - Іван Вербицький

Президент Федерації біатлону – про перші невтішні наслідки «коронавірусної» кризи

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак в інтерв’ю «Главкому» розповів, що через кризу, пов’язану з пандемією коронавірусу, державне фінансування біатлону було знижене на 90%, а сама Федерація втратила майже всіх спонсорів.

«Видатки на нас скоротили більше, ніж на 90% – з 52 млн грн до 4,5 млн, - каже пан Бринзак. - Цих грошей вистачить до серпня. Правда міністр спорту Вадим Гутцайт впевнений, що кошти нам повернуть. Він має обіцянку від прем’єра. Але то повинен відбутися перегляд бюджету, мають зібратися депутати, поставити питання на порядок денний. Коли це станеться? Слабо вірю в те, що заради Міністерства спорту переглядатимуть бюджет. Може, звідкись нашкрябають. У будь-якому разі, ту суму, яка була запланована, навряд чи отримаємо. Доведеться виживати в нових умовах. Ми ж не одні такі. Інші види спорту відчувають схожі проблеми. А Олімпіади наступного року фактично дві: у липні-серпні має відбутися літня, а в цей час повним ходом повинна іти підготовка до зимових Ігор-2022 у Пекіні. Проміжок між Олімпіадами – всього п’ять місяців».

На спонсорські гроші біатлоністам теж особливо розраховувати не доводиться. За словами пана Бринзака, майже всі партнери наразі від Федерації відійшли. Зокрема – титульний спонсор збірної України «Перша приватна броварня». «До кінця не впевнений, бо з відповідальними людьми ще не розмовляв, - пояснює Володимир Бринзак ситуацію з львівською пивоварнею. - Але таке відчуття є. Я – Риби, у мене є інтуїція. Зараз важко всім. Пиво теж продається не так добре, як раніше. Магазини два місяці закриті, люди сидять удома. Влітку ситуація, мабуть, теж не сильно виправиться. Навряд чи українці побіжать масово засмагати на пляжі і сидіти по барах».

Тепер, за словами очільника українського біатлону, розраховувати вочевидь доведеться на власні сили: «Засіки підіймати, використовувати свої ресурси, просити друзів. Маю сподівання, що все ж знайдеться можливість, що якісь кошти отримає міністерство».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: