Екс-українця Тарновського позбавили бронзової медалі Ріо-2016 у веслуванні за допінг

Екс-українця Тарновського позбавили бронзової медалі Ріо-2016 у веслуванні за допінг

Колишній спортсмен збірної України Сергій Тарновський, який виступає за Молдавію і завоював у Ріо бронзу в каное-одиночці на дистанції 1000 метрів, попався на допінгу і повинен буде повернути бронзову нагороду Олімпіади-2016

Сергія Тарновського дискваліфіковано за порушення антидопінгових правил на 4 роки з моменту початку розгляду справи. Таким чином, він зможе повернувся у спорт лише в 2020 році, причому у цьому випадку у нього не буде можливості боротися за потрапляння на наступні Ігри в Токіо. Бронза Ріо-2016 перейде росіянину Іллі Штокалову, а українець Павло Алтухов офіційно стане 4-м за підсумками заїзду.

У Тарновського ще є можливість подати апеляцію. Також варто звернути увагу і на вік, адже йому ще немає і 20 років, тож за наявності волі він ще цілком зможе повернутися. На Олімпійських іграх Тарновського було усунуто від змагань уже через день після завоювання бронзи, оскільки стали відомі попередні результати його допінг-проби, взятої ще до Олімпіади. Як наслідок – він не вийшов на старт у двійці зі своїм братом Олегом. Пізніше стало відомо, що в крові Сергія було виявлено речовину гонадотропічний релізінг пептід - 2, стимулюючий гормон росту. Спортсмен, тренер і лікар заявили, що ця речовина їм невідома і її ніколи не використовували.

До 2013 року Сергій Тарновський виступав за збірну України, після чого перейшов у збірну Молдови. У 2014 році у віці 17 років брав участь у юнацьких Олімпійських іграх в Нанкіні та здобув перемогу у спринтерській гонці одиночних каное.

На чемпіонаті світу 2015 року став третім на «тисячі», поступившись тільки Себастьяну Бренделю і Мартіну Фуксі, а на чемпіонаті Європи в 2016 році став другим, програвши лише тому ж Бренделю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: