Федерація спортивної гімнастики США подала заяву про банкрутство через скандали

Федерація спортивної гімнастики США подала заяву про банкрутство через скандали
Ларрі Нассар
Фото REUTERS

Скандали пов'язані з Ларрі Нассаром

Федерація спортивної гімнастики США (USA Gymnastics), навколо якої розгорівся скандал у зв'язку з домаганнями до неповнолітніх спортсменок з боку екс-лікаря жіночої збірної Ларрі Нассара, подала заяву про своє банкрутство.

Про це повідомила у середу в електронній версії газета The Wall Street Journal.

За даними видання, USA Gymnastics, що має статус неурядової громадської організації, подала до федерального суду в американському Індіанаполісі (штат Індіана) прохання про визнання її банкрутом і захист від кредиторів.

Як зазначається у матеріалі газети, через скандал Федерація останнім часом зіткнулася з серйозними фінансовими труднощами.

Минулого місяця Національний олімпійський комітет США ініціював процедуру відкликання в USA Gymnastics її нинішніх повноважень. Раніше скандал навколо Нассара змусив президента Федерації спортивної гімнастики Керрі Перрі піти у відставку.

У січні поточного року Нассар був засуджений до тюремного ув'язнення терміном від 40 до 175 років за сексуальне насильство по відношенню до спортсменок. Сам він зізнався у домаганнях і здійсненні дій сексуального характеру щодо 11 гімнасток, показання проти нього дали більше 150 жінок.

У минулому році Нассар вже був засуджений до 60 років в'язниці за зберігання дитячої порнографії. У 2016 році співробітники правоохоронних органів виявили на жорсткому диску його комп'ютера великий архів відповідних матеріалів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: