ФІФА може знову покарати збірну України матчем без глядачів

ФІФА може знову покарати збірну України матчем без глядачів

Міжнародна футбольна організація відкрила справу щодо поведінки вболівальників у матчі з Сербією

ФІФА може покарати збірну України з футболу проведенням одного домашнього матчу без вболівальників, повідомляє телепрограма «Великий футбол». Виною тому поведінка групи українських вболівальників під час товариського матчу в Харкові між збірними України та Сербії 15 листопада.

Відома футбольна організація, яка бореться проти расизму і ксенофобії в європейському футболі (FARE), передала у ФІФА матеріал по матчу Україна - Сербія, зафіксувавши грубі порушення. А вже 27 листопада ФІФА надіслала лист у ФФУ, в якому повідомила, що на підставі звіту FARE відкрила дисциплінарну справу щодо поведінки вболівальників. Зокрема, знову мова йде про прояв нацизму на трибунах.

«На 88-й хвилині матчу група з 100 вболівальників збірної України у секторі 13 і 14 прокричали «Зіг Хайль – Рудольф Гесс – Гітлерюгенд — СС». Такий перфоманс супроводжувалася характерним нацистським вітанням правою рукою. Тривалість кричалки – не менше однієї хвилини», - йдеться у звіті FARE. У звіті FARE є також відефиксация вболівальників, які вигукували нацистські гасла.

За цим фактом харківська поліція порушила кримінальну справу, щоб встановити винуватців, а Федерація футболу України відправить лист до ФІФА зі своїм трактуванням епізодів, щоб уникнути суворого покарання.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: