Гандбольна Ліга чемпіонів. «Мотор» достроково вийшов у плей-офф

Гандбольна Ліга чемпіонів. «Мотор» достроково вийшов у плей-офф

Вирішальний момент матч трапився на 49-й хвилині, коли воротар Віктор Кірєєв відбив забійний кидок

«Мотор» зумів переломити хід непростого домашнього матчу проти «Спортинга» і здобув перемогу, яка гарантувала українському клубу достроковий вихід у плей-офф гандбольної Ліги чемпіонів.

Ще до початку матчу гравці «Мотора» прекрасно розуміли, що доля другої путівки в плей-офф від групи D повністю в їх руках: для дострокового завоювання другого місця українцям достатньо було обіграти в Харкові «Спортинг».

Однак старт матчу - в принципі, весь перший тайм – «Мотор» провалив. Господарі майданчика дуже слабо виглядали в атаці, їм нічого не вдавалося зробити проти швидкого захисту суперників. Добре, що «Спортинг» теж не реалізовував багато атак, тому різниця в рахунку довгий час залишалася мінімальною.

За дванадцять хвилин до кінця першої половини гри «Спортинг» заробив подвійне видалення - у «Мотора» було практично дві хвилини, щоб відігратися з рахунку 9:11. Але за цей проміжок часу господарі жодного разу не зуміли відзначитися у воротах суперника. Ближче до кінцівки тайму запорожці скоротили відставання до мінімального, а на останніх секундах і зовсім могли зрівнювати рахунок, але не скористалися 30-секундним володінням, 14:15.

У «Мотора» був тайм, щоб врятувати гру і достроково вийти з групи, так що українці вирішили не відкладати справу на останні хвилини: відразу ж після перерви господарі зрівняли рахунок, а потім і вийшли вперед з різницею в два м'ячі. «Мотор» почав грати швидше, різноманітніше в атаці, а також куди краще в захисті.

Ближче до середини тайму «Мотор» довів перевагу до чотирьох голів і, здавалося б, впевнено крокував до перемоги. Однак потім лінійний запорожців Лев Целищев заробив дурне видалення за небезпечну гру - в більшості «Спортинг» відіграв два голи і продовжував нагнітати.

Вирішальний момент матч трапився на 49-й хвилині, коли воротар Віктор Кірєєв відбив забійний кидок при рахунку 25:23. Після цього «Мотор» відчув впевненість, і хоча «Спортинг» не відпускав господарів у відрив, запорожці не дозволили супернику відігратися. Підсумковий рахунок - 31:28. Ця перемога дозволила «Мотору» набрати 11 очок після 8-ми матчів і достроково гарантувати собі друге місце.

«Бешикташ», що йде третім, відстає від «Мотора» на чотири очка за два тури до кінця групового етапу. Чисто математично представник Туреччини ще може наздогнати українців, але «Бешикташ» програє «Мотору» в особистих протистояннях, так що фінішувати вище точно не може.

Гандбольна Ліга чемпіонів. Група D

8-ий тур

«Мотор» (Україна) – «Спортинг» (Португалія) - 32:29 (14:15)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: