Ігор Суркіс: «Чутки про Ярмоленка? Це маячня деяких журналістів»

Ігор Суркіс: «Чутки про Ярмоленка? Це маячня деяких журналістів»

Президент київського «Динамо» в ефірі на телеканалі 2+2 прокоментував непросту перемогу динамівців над «Волинню» та дав відповіді на інші актуальні питання.

- Відверто кажучи, я не розраховував, що буде так важко. Не буду називати прізвища, але вважаю, ми потворно зіграли в обороні. Всі вважають цей чемпіонат прохідним. Але якщо «Дніпро» в першому турі обіграв «Волинь» 5:0, це не означає, що всі інші будуть виносити лучан на своєму полі з таким же рахунком. «Волинь» - дуже хороша, кваліфікована команда, яка працює під керівництвом амбітного тренера, який дуже добре знає свою справу. У них важка фінансова складова, але, коли футболісти виходять на поле, вони не думають про це. Ми зіткнулися з добре організованою командою, але, напевно, не виконали на полі те, що рекомендує головний тренер. Потрібно до всього ставитися з повною відповідальністю і серйозністю, щоб потім в єврокубках не наступити на ті ж граблі. Звісно, грою я незадоволений, про що сказав хлопцям у роздягальні. Так ставитися до матчів можна - потрібно грати з першої і до останньої хвилини і відчувати себе фаворитами не на словах, а на практиці - перед уболівальниками, які прийшли на стадіон і дивилися матч по телевізору. Потрібна повна відповідальність і розуміння того, що проти тебе грає добре налаштована, мотивована команда. У таких іграх кожен хоче себе проявити. Так було і в минулому матчі, і зараз. Слава богу, що ми виграли і не втратили дуже важливі очки.

- Перший тайм був провальним?

- Вважаю, команда всю гру провела на недостатньо високому рівні. Та розслабленість, яка була з перших хвилин, не дозволила тому ж Ярмоленку два рази відзначитися. Хоча в інших матчах він забивав і більш складні м'ячі. Потрібно бути сконцентрованими.

- Вам не здалося, що Ярмоленко думками вже в іншому клубі?

- Ні, тому що я не маю по ньому поки жодних пропозицій. Ярмоленко - гравець київського «Динамо», він хоче забивати, і я це чудово розумію. Але потрібно налаштовуватися і виходити на кожен матч, як на останній, а про наступний поєдинок думати вже потім. Таким чином себе можна налаштувати на міжнародні матчі. Якщо сьогодні були якісь погані моменти в грі, то про них потрібно говорити, не соромлячись, - вони неприпустимі для такої команди, як київське «Динамо».

- Чутки про те, що Ярмоленко не захотів грати в матчі зі «Сталлю» мають підстави?

- Послухайте, це просто дурниці. Це маячня деяких наших журналістів, яким щось намарилось. У Андрія була травма спини, і ми навіть не знали, чи зуміє він підготуватися до гри з «Волинню». По-моєму, він тільки в середу почав тренуватися. У Ярмоленко діючий контракт, і він прекрасно знає, що, якщо по ньому надійде відповідна пропозиція, ми будемо її розглядати. А ось ці розмови про демарш... У мене взагалі неможливо влаштувати демарш. Напевно, ви мене погано знаєте, як президента клубу. Які можуть бути демарші, якщо я перед усіма футболістами чітко виконую умови контракту.

- Кажуть, Мбокані може перейти в «Бешикташ», у вас є по ньому пропозиції?

- Це поки тільки розмови, немає ніякої конкретики. Мбокані поїхав робити операцію з видалення гланд і повинен в неділю повернутися. Зазвичай у нас все трансфери відбуваються, так би мовити, «на стрічці». Природно, якщо у нас буде по ньому пропозицію, ми її також розглянемо.

- З огляду на швидкий старт в Лізі чемпіонів, який для вас дедлайн, коли ви можете відпустити свого гравця в інший клуб?

- Повторюся, можна обговорювати питання про трансфер, якщо буде конкретний варіант. Навіщо переливати воду з пустого в порожнє? Звичайно, мені б хотілося зберегти всіх футболістів. Але при наявності привабливої пропозиції, як для клубу, так і для самого футболіста, ми будемо їх розглядати. Такою була і залишається моя позиція протягом усього трансферного вікна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: