Іспанію можуть позбавити міжнародних змагань через позицію щодо Косово

Іспанію можуть позбавити міжнародних змагань через позицію щодо Косово
Фото взяте з eadaily.com

МОК збирається розіслати листи в усі міжнародні федерації з проханням не надавати Іспанії права на організацію великих змагань

Іспанія може втратити можливість проведення міжнародних спортивних змагань через позицію країни з питання визнання незалежності Косово.

Про це повідомила газета El País.

За її інформацією, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) має намір розіслати листи в усі міжнародні федерації з проханням не надавати Іспанії права на організацію великих змагань, якщо не будуть гарантовані права косовських спортсменів.

Зокрема, мова йде про можливість брати участь у спортивних заходах зі своїм гімном і під своїм прапором.

Як передає портал Inside the Games, заступник генерального директора МОК Пер Міро зазначив, що «якщо іспанський уряд не в змозі гарантувати доступ» до змагання не тільки представників Косова, а й інших спортсменів, «потрібно попередити всі міжнародні федерації, що поки це не врегульовано, вони не повинні проводити міжнародні змагання» в Іспанії.

Сербський автономний край Косово та Метохія проголосив незалежність в односторонньому порядку у лютому 2008 року, у 2010 році незалежність краю визнав Міжнародний суд ООН.

Наразі Республіку Косово, за версією Сербії, визнають 105 країн, при цьому Приштина стверджує, що таких держав 117. Проти визнання Косова виступають понад 60 країн, у тому числі Україна й Іспанія.

Національний олімпійський комітет (НОК) Косова став членом МОК у 2014 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: