Іспанські футболісти отримали тюремні строки за договорні матчі

Іспанські футболісти отримали тюремні строки за договорні матчі
Корупціонерів покарано
Фото - As

В Іспанії зроблено важливий прецедент

Двоє колишніх футболістів іспанського клуб «Бетіс» з Севільї - Антоніо Амайя і Хаві Торрес - отримали по 12 місяців тюремного ув'язнення у справі про договірні матчі.

Офіційний сайт суду Наварри повідомляє, що розслідування велося навколо двох матчів  далекого сезону-2013/14, що стали основою так званої «Справи Осасуни»

У вироку йдеться, що колишні керівники іншого клубу - «Осасуни» - домовилися з даними гравцями, які за винагороду в 250 тисяч євро погодилися забезпечити потрібний результат у двох зустрічах.

Амая і Торрес також відсторонені від футбольної діяльності на два роки і оштрафовані на 900 тисяч євро. Екс-директор «Осасуни» Анхель Віскан отримав куди жорсткіше покарання - 8 років і 8 місяців тюремного ув'язнення.

Екс-президент клубу Мігель Таверна і спортивний директор Хесус Перальта отримали по 6 років і 8 місяців в'язниці.

У сезоні-2019/20 33-річний Торрес провів 4 матчі за «Аль-Арабі» з Кувейту. 36-річний Амайя завершив кар'єру в Іспанії в сезоні-2018/19.

Це перший випадок в Іспанії, коли винуватці отримали тюремний строк за корупцію в спорті та організацію матчів з фіксованим результатом. Вирок може бути оскаржений до Верховного суду Іспанії, повідомляє AS.

Зазначимо, що ні «Осасуна», ні «Бетіс» покарані не були. Ці клуби нині грають у Примері й на момент зупинки сезону перебували на 11 та 12 місцях відповідно. До речі, в сезоні-2013/14 корупція не врятувала «Осасуну» від вильоту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: