Євро-2016. Італія відбирає у Іспанії європейську футбольну корону

Євро-2016. Італія відбирає у Іспанії європейську футбольну корону

Збірна Іспанії складає повноваження чемпіона. Королі попередніх двох Євро поступились Італії 0:2.

Італія реваншувалась за поразку у київському фіналі Євро-2012. Перемога команді Антоніо Конте дісталась цілком заслужено. Італійці першими почали грати на перемогу, зуміли вистояти натиск іспанців і добили чемпіонів Європи голом у компенсований час. У чвертьфіналі Італія зіграє проти Німеччини.

З перших хвилин гри Італія дала зрозуміти, що не збирається тримати свою традиційну оборону. Удар Пелле з повітря парирувавє Де Хеа, а на добиванні нікого зі Скуадри не виявилось. Згодом гол-красень у Джаккеріні відібрав все той же голкіпер МЮ. Кілька разів італійці самі пробачали іспанців, не влучаючи у площину. А ось після штрафного Едера не допоміг уже і Де Хеа. Страж воріт чемпіонів своїм стрибком у нижній кут лише відклав неминуче ‒ захисник італійців Джорджо К’єлліні добив мяч у сітку. Наприкінці першого тайму Давід знову врятував Іспанію від удару Джаккеріні. 

В другому таймі Іспанія почала нарешті трохи тиснути на суперника. Мората ледь не засмутив колишнього одноклубника Буффона, але ветеран справився з ударом головою Альваро. Водночас іспанці почали пропускати контрвипади. Едер вискочив віч-на-віч з Де Хеа, однак прямолінійно пробив у воротаря. Простріл Де Шільйо з лівого флангу в межах штрафного спричинив паніку в захисних рядах чемпіонів двох попередніх Євро ‒ пощастило вибити.

З виходом Адуріца і Васкеса Іспанія заграла значно потужніше і мала не один момент відігратись та перевести гру в овертайм. Рамос виграв верх у К’єлліні, але перебив ворота. Іньєста з льоту ударом з-за меж штрафного випробував на міцність Буффона. Піке ще двічі змушував Джіджі рятувати Італію, що трималась на межі. А наприкінці матчу Пелле добив Іспанію.

Італія – Іспанія – 2:0

Голи: К'єлліні, 33, Пелле, 90+2

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: