Київське «Динамо» потрапило в 20-ку кращих команд всіх часів

Київське «Динамо» потрапило в 20-ку кращих команд всіх часів

Свою версію представило британське видання «4-4-2»

Один із найвпливовіших журналів у світовому футболі, що видається в Лондоні з промовистою назвою «4-4-2» опублікував свій рейтинг 50 кращих команд всіх часів, де висока 20-я позиція відведена київському «Динамо».

Кияни (команда зразка 1985-1987 років) потрапили в список з наступною характеристикою: «До того, як у наш час, Prozone і Opta (чудові статистичні онлайн сервіси – прим.ред.) ретельно розбирають щохвилини деталь кожного матчу, Валерій Лобановський - небагатослівний, відсторонений тактик, сприймавший футбол немов гру в шахи - став першопрохідцем логічного наукового аналізу, який став по суті суб'єктом спорту.

За 20 років роботи в три різних періоду в київському «Динамо», починаючи з 1973 року Лобановський зробив хет-трик із трьох великих команд. Він говорив: «Мої гравці знають, що наступного ранку після гри перед ними буде лежати аркуш паперу з усіма цифровими показниками. Якщо півзахисник в процесі матчу зробив 60 техніко-тактичних дій - значить, він недопрацював на полі. Він повинен був зробити 100 ТТД або більше...» Перша десятка найкращих команд рейтингу всіх часів за версією 4-4-2 поки не опублікована.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: