Легкоатлетична «Діамантова ліга» визначилася зі скороченим календарем на 2020 рік

Легкоатлетична «Діамантова ліга» визначилася зі скороченим календарем на 2020 рік
Торік тріумфатором фіналу «Діамантової ліги» в Цюріху став українець Андрій Проценко
Фото - Іван Вербицький

Цьогоріч очки в загальний залік не сумуватимуться, бо традиційного фіналу змагань не буде

Легкоатлетична «Діамантова ліга» сьогодні, 12 травня, оприлюднила скорочений, попередній календар на кінець літа та осінь 2020 року. Деякі заходи будуть перенесені, інші відміняються, оскільки організатори продовжують адаптувати сезон під коронавірусну кризу.

Попередній календар, який оприлюднений на офіційному сайті турніру, передбачає, що ряд зустрічей Wanda Diamond League відбудеться як разові, виставкові заходи, а інші відбуватимуться як адаптовані змагання Wanda Diamond League. У липні та першій половині серпня не буде жодних подій (крім національних чемпіонатів, де це можливо), а сезон замість цього буде продовжено до жовтня.

«Діамантова ліга-2020» не буде структурованою низкою подій, що ведуть до фіналу, як це зазвичай буває. Враховуючи нинішні розбіжності у можливостях тренувань та пересування, неможливо наразі забезпечити рівне змагальне поле та справедливу систему кваліфікації протягом 2020 року. Отже, атлети в цьому сезоні не зароблятимуть очків «Діамантової ліги», і не буде жодної з 24- дисциплін фіналу в Цюріху, як то планувалося.

Невизначеність щодо майбутніх урядових обмежень та термінів у різних приймаючих країнах вимагає гнучкості та адаптивності з боку організаторів змагань під час планування, проведення та надання змагальних умов учасникам.

Кожен організатор змагань перегляне та оголосить формат свого заходу та дисципліни, які включені за два місяці до того, як відбудеться подія, щоб можна було працювати з умовами, встановленими їхніми урядами.

Це двомісячне вікно також допоможе дати атлетам час на підготовку, залишатися мотивованими та підлаштувати тренування під змагання. Деякі організатори змагань можуть влаштувати свої заходи в інноваційних, альтернативних форматах та/або відповідно до правил соціального дистанціювання.

Нові попередні дати подій «Діамантової ліги-2020»:

У серпні: Монако (14), Ґейтсгед (16) та Стокгольм (23)

У вересні: Лозанна (2), Брюссель (4), Париж (6), (Рим/Неаполь (17), Шанхай (19)

У жовтні: Юджин (4), Доха (9), другі змагання у Китаї (17, місце проведення визначається)

До того були скасовані етапи в Рабаті (31 травня), Лондоні (4 липня) та Цюріху (9-11 вересня).

Через надзвичайну ситуацію у 2020 році та реструктуризацію всього сезону, Цюріх отримав Генеральною асамблеєю «Діамантової ліги» право проводити фінал у 2021 та 2022 роках. Це стало можливим після того, як американський Юджин поступився своїм правом на фінал-2022, який раніше був довірений їм. Очікується, що в Юджині відбудеться фінал «Діамантової ліги-2023».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: