«Манчестер Сіті» та «Ліверпуль» зіграли внічию на «Енфілді»

«Манчестер Сіті» та «Ліверпуль» зіграли внічию на «Енфілді»
Фото взяте з сайту ua-football.com

Підопічні Пепа Гвардіоли мали гарну нагоду вирвати перемогу, проте Марез не реалізував пенальті

«Ліверпуль» активніше розпочав гру, мерсисайдці звично намагалися використати швидкі та технічні фланги у вигляді Салаха та Мане.

Перші 15 хвилин гості практично не виходили за центр поля, а підопічні Юргена Клоппа шукали шляхи до воріт Едерсона. За такої гри команда Гвардіоли не відчувала себе комфортно, і вже з другої третини тайму «Сіті» вдалося не тільки максимально відсунути гру від свого штрафного майданчика, а й заволодіти ініціативою, яку, щоправда, також не вдавалося втілити у гольові можливості.

В середині тайму «Ліверпуль» через травму втратив Мілнера, замість якого на поле вийшов Набі Кейта. До перерви суперники так і не створили стовідсоткових гольових можливостей, боротьби було багато, але захист у першій половині гри в обох команд працював краще за атаку.

Дебют другого тайму у виконанні «Ліверпуля» був доволі схожим на те, як підопічні Клоппа грали у перші 15 хвилин гри. «Червоні» активно йшли вперед, а при втратах м’яча вмикали агресивний високий пресинг. На 60-й хвилині гри дуже суперечливий момент виник у штрафному «Ліверпуля»: м’яч влучив у руку ван Дейку, але головний арбітр Аткінсон зафіксував сумнівне порушення правил на нідерландському захиснику та призначив вільний удар у бік воріт гостей замість пенальті у ворота «Ліверпуля».

Після цього моменту гра стала набагато веселішою: двічі у «Сіті» пробивав по воротах Марез, але з першої спроби алжирський вінгер «Манчестер Сіті» пробив поруч зі стійкою, а згодом гостей врятував Едерсон.

«Ліверпуль» також завівся, і тепер вже Салах спробував пробити Едерсона, але удар вийшов не найкращим, і бразильський голкіпер «Сіті» зафіксував м’яч. Команди почали грати у відкритий футбол та обмінювалися моментами, а публіка на «Енфілді» перебувала в екстазі від подібних «гойдалок». У «Манчестер Сіті» знову мав момент Марез, але його удар у ближній кут воріт «Ліверпуля» «прочитав» Аліссон та перевів м’яч на кутовий.

Невдовзі біля воріт «Ліверпуля» виник ще один суперечливий епізод: Жезус, який з’явився на полі замість Агуеро, з флангу вривався у штрафний майданчик господарів, але Ловрен відмахнувся від форварда, поціливши бразильцю рукою в обличчя. В цьому моменті свисток Аткінсона знову промовчав, але ще один привід вказати на «точку» у головного арбітра був.

Але на 85-й хвилині вибору у головного арбітру вже не було: Давід Сілва віддав блискучу передачу на хід Сане, якого відверто «скосив» у штрафному ван Дейк. Аткінсон призначив о11-метровий, який взявся пробивати Марез, але виконання від алжирського вінгера було «Сіті» просто жахливим – м’яч після удару Ріяда пролетів над поперечкою.

У підсумку, суперникам так і не вдалося забити бодай гол на двох і тепер одразу три команди на вершині АПЛ мають по 20 очок, а «Манчестер Сіті» випереджає «Челсі» та «Ліверпуль» за різницею забитих та пропущених голів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: