Міжнародний паралімпійський комітет продовжив відсторонення Росії від змагань

Міжнародний паралімпійський комітет продовжив відсторонення Росії від змагань

Спортмени РФ зможуть в індивідуальному порядку кваліфікуватися на Паралімпіаду в статус нейтральних атлетів

Виконком Міжнародного паралімпійського комитетеа прийняв рішення про продовження відсторонення Паралімпійського комітету Росії.

Разом з тим, російським спортсменам дозволено виступати як нейтральним атлетам у кваліфікаційних змаганнях в чотирьох видах спорту. «Російські пара-хокеїсти не виступатимуть на Іграх, вони пропустили шанс потрапити. При цьому в таких видах, як гірські лижі, біатлон, лижні гонки та сноуборд вони ще можуть отримати ліцензії», - зазначив президент МПК Філіп Крейвен.

Критерієм допуску спортсмена буде наявність як мінімум двох допінг-тестів, зданих протягом шести місяців до кваліфікаційних стартів. При цьому представники ПКР, Мінспорту або будь-які інші офіційні особи РФ не зможуть бути присутніми на змаганнях, акредитації їм видані не будуть. Через рішення МПК про відсторонення ПКР в серпні 2016 року російські паралімпійці у повному складі пропустили Ігри в Ріо-де-Жанейро. «Чому ми не використали цю схему в Ріо? Тоді ми вважали, що всі тотально корумповані, однак зараз ми бачимо прогрес у питанні відновлення російської антидопінгової роботи, зміні культури, вибудовуванні роботи Російського антидопінгового агентства», - підкреслив глава МПК. "Спортсмени повинні бути в програмі тестування для участі як нейтральних, треба уточнити у ПКР, скільки [осіб] зможуть взяти участь», - відповів директор по зв'язках з громадськістю МПК Крейг Спенс на питанн, скільки російських паралімпійців зможе виступити в кваліфікаційних турнірах.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: