Моторошна аварія на швидкості 300 км на годину зі світу MotoGP. Відео інциденту

Моторошна аварія на швидкості 300 км на годину зі світу MotoGP. Відео інциденту

Жоанн Зарко під час Гран Прі Австралії пролетів по траві близько 50 метрів

Для Жоанна Зарко та Марка Маркеса гонка закінчилась на п'ятому колі після того, як француз не встиг загальмувати, внаслідок чого його Yamaha вдарив задню частину Honda іспанця.

Кожен із гонщиків розповів свою версію того, що вони вдвох назвали гоночним інцидентом.

«Я вийшов з останнього повороту та почав атакувати Марка. Тим часом він зловив сліп-стрім Джека Міллера. Маркес не обігнав його, при цьому загальмував занадто пізно та різко пішов вліво, де був я. Я їхав дуже швидко наприкінці прямої, швидше за 300 кілометрів на годину, я торкнувся його заднього колеса й вилетів у повітря», - сказав Зарко.

«Нам дуже пощастило, я радий, бо мене ледь не знесли, - сказав Маркес після того, як повернувся у бокси. - Звичайно, Зарко скористався моїм сліп-стрімом, так само, як я перед цим зробив із Міллером. Мені пощастило уникнути падіння, я радий, що зі мною та з ним нічого не сталося. Аварія була жахлива».

Зіткнення сталось у щільній групі гонщиків на початку пелотону. На щастя, ніхто з тих, хто їхав позаду Зарко, не впав. Проте інцидент стався прямо перед Андреа Янноне. Італійцю вдалось дуже сильно загальмувати, завдяки чому він все-таки зміг уникнути зіткнення з мотоциклом француза.

Але, на жаль, інцидент все-таки матиме неприємні наслідки для одного з гонщиків MotoGP. Після аварії посеред головної прямої траси залишились лежати уламки мотоцикла Yamaha Tech 3. На наступному колі гонщики мчали цим місцем, мотоцикл якогось пілота у групі лідерів наїхав на один із уламків. Той вилетів у повітря, відлетів у бік Алейша Еспаргаро, вдарив у кермо мотоцикла, а потім зрикошетив у ліву руку іспанця.

Після фінішу гонки іспанцю зробили рентген. Хоча Еспаргаро-старший сподівається, що з його рукою все добре, лише лікарі вирішать, чи необхідно йому робити операцію, яка може завадити його участі у Гран Прі Малайзії наприкінці цього тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: