Можлива участь чемпіонів України в чемпіонаті Польщі підштовхнула бізнесмена Дубинського до створення нового клубу

Можлива участь чемпіонів України в чемпіонаті Польщі підштовхнула бізнесмена Дубинського до створення нового клубу
Володимир Дубинський очікує на прохання від Федерації волейболу
Фото - ВК «Прометей»

Володимир Дубинський назвав умови, за яких може створити чоловічу команду

Володимир Дубинський, власник однієї з найсильніших жіночих волейбольних команд України «Прометей» з Кам’янського, висловив свою думку стосовно можливої участі в чемпіонаті Польщі чемпіонів України з волейболу серед чоловіків, львівських «Кажанів».

«Я і мої соратники серйозно і як мені здається професійно захопилися жіночим волейболом і дуже серйозно готуємося до майбутнього чемпіонату в жіночій Суперлізі-2020/2021, - написав пан Дубинський у себе в «Фейсбуку». - Підбираємо гравців, готуємося до передсезонних зборів, незважаючи на карантин і епідемію коронавірусу. Знаєте чому? Бо ми віримо в Україну, хочемо, щоб у нас були сильні команди і цікавий чемпіонат.

Пригадую, коли тільки починали, мені сказали, що «Хімік» з Південного – найсильніша команда українського жіночого волейболу протягом багатьох років, зі своєю структурою, історією і максимум, на що можна розраховувати, це бути середняком Суперліги.

Ми довели, що можемо створити інтригу і інтерес в чемпіонаті Суперліги. Наші ігри за участю «Хіміка» та й іншими командами були цікавими і захоплюючими. Тому на півфінал Кубка в Кам'янському прийшло 1200 уболівальників і це було справжнє свято. Ми працюємо з європейськими агентами, запрошуємо легіонерів і даємо змогу молодим українським гравцчиням вчитися, набиратися досвіду і в підсумку, в найближчому майбутньому стати класними гравцями. Ми створюємо Академію волейболу і віримо в появу вже в найближчому майбутньому гравців високого класу.

До чого веду. Думаю, дуже важливо підняти рівень, як жіночого, так і чоловічого чемпіонатів Суперліги з волейболу. Зараз дуже непростий час. Ігрові види спорту не можуть існувати без реальних спонсорів і фанатів. Ще дуже довго не буде прибутку від гри у волейбол на будь-якому рівні, тому потрібна постійна робота зі спонсорами і бажання зберегти і примножити позиції волейболу України.

Звичайно, дивлячись на турнірну таблицю зрозуміло, що «Кажани», будучи лідером волейбольної України, бажають мати реальну конкуренцію, красиві захоплюючі ігри та інтригу з першої і до останньої гри чемпіонату. Зрозуміло, що польська ліга – одна з найсильніших в Європі. Без хороших ігор не росте рівень гравців і так далі...

Так, коли глянув на турнірну таблицю чоловічої Суперліги-2019/2020 і побачив, що команда, котра посіла восьму сходинку, не взяла жодного очка за 28 ігор, то це дуже і дуже сумно. Може це дурість, не зрозумійте мене неправильно, але думаю, що якби виконавчий комітет української Суперліги з волейболу звернувся до спонсорів або до мене і запропонував місце в чоловічій Суперлізі з волейболу, то вже цьогоріч на базі чоловічої команди з волейболу, наприклад у Дніпрі, за сприяння міста, обласної федерації з волейболу, спортклубу «Прометей» і спонсорів, тільки без всяких додаткових внесків, а за реальної підтримки виконкому, ми знайшли б змогу і змогли б створити команду, котра гідно протистояла лідерові чоловічого волейболу «Барком-Кажани».

Тільки повинно з'явитися величезне бажання всіх, хто в цьому може бути зацікавлений. Треба вже зараз думати про правила проведення чемпіонату. Можливо, відійти від практики спарених турів, а грати через день з різними командами. Треба всім сильно бажати змінити майбутнє волейболу України і, можливо, з'являться спонсори. Треба залучати легіонерів з інших країн, займатися ігровими залами і дуже любити Україну. Це не красиві, гучні слова. Це правда! Ми не планували створювати чоловічої волейбольної команди, але якби була воля всіх, кому не байдужий волейбол України, все можливо. Треба тільки дуже захотіти. Всім захотіти.

То все ж, яка моя особиста позиція стосовно участі «Кажанів» у чемпіонаті Польщі? Це, можливо, і правильно – для гравців і тренерів, для загального розвитку. Не знаю. А може все ж розгледітися по сторонах, всім пошукати змогу посилення позицій українських команд у чоловічому волейболі? Як вам така історія? Нам просто всім треба захотіти і впевнений, що все вийде. Сам від себе не очікував, що таке напишу, але прикро за всіх нас і за нашу волейбольну Україну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: