На 50-му році життя померла легендарна чеська тенісистка Яна Новотна

На 50-му році життя померла легендарна чеська тенісистка Яна Новотна
Фото wtatennis.com

Причиною смерті став рак

У Чехії померла тенісистка Яна Новотна. Їй було 49 років.

Про смерть спортсменки повідомила прес-служба WTA. Новотна померла у своєму будинку у колі сім'ї.

В останні роки тенісистка боролася з раком.

«Яна надихала всіх і на корті, і поза ним, вона немов генерувала гарний настрій – це відчував кожен, хто знав її. Її зірка завжди буде яскраво світити в історії WTA. Наші думки зараз з сім'єю Яни», - сказав Стів Саймон, глава WTA.

За свою кар'єру чеська тенісистка виграла 24 титули в одиночному розряді та 76 у парному. У тому числі в одиночному розряді вона виграла Вімблдон у 1998 році - у фіналі Новотна перемогла француженку Наталі Тозья.

У 1991 році вона також дійшла до фіналу Відкритого чемпіонату США, але програла Моніці Селеш.

У парному розряді Новотна на турнірах «Великого шолома» виступала ще успішніше. Вона виграла 12 титулів – з Хеленою Суковою, Джиджі Фернандес, Арантою Санчес, Ліндсей Девенпорт і Мартіною Хінгіс.

Чешка тричі завойовувала й олімпійські медалі. У Сеулі вона виграла срібло у парі, а в Атланті вісьмома роками пізніше Новотна завоювала дві медалі – бронзу в одиночному розряді та срібло у парному.

У 1988 році Новотна разом зі збірною Чехії виграла головний командний турнір у тенісі – чешки перемогли у Кубку Федерації.

У рейтингу WTA Новотна піднімалася до другої позиції в одиночному розряді та ставала першою ракеткою світу у парному. У 2005 році WTA включила Новотну у Зал тенісної слави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: