На зимовій Олімпіаді-2018 виступлять до 40 українських атлетів у 9-11 видах спорту

На зимовій Олімпіаді-2018 виступлять до 40 українських атлетів у 9-11 видах спорту

Питання підготовки збірної України для участі в ХХІІІ зимових Олімпійських іграх 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея) розглянув у Києві виконком Національного олімпійського комітету

Очікується, що на Іграх-2018 Україну представлять до 40 спортсменів   у 9-11-ти видах спорту, повідомили у прес-службі НОК.

«Сьогодні дуже важливо консолідувати зусилля держави, громадських спортивних організацій, обласних та міських влад, спонсорів та партнерів для сприяння та повного забезпечення належної підготовки наших атлетів до найважливіших стартів планети», – наголосив під час засідання виконкому президент НОК Сергій Бубка. 

Головний олімпієць країни також відзначив, що Національний олімпійський комітет зі свого боку робить все можливе для наших атлетів. Зокрема, починаючи з листопада 2016 року НОК виплачує 26 стипендій провідним спортсменам для підготовки до зимових Ігор. Загальний бюджет програми складає 6 млн грн.

Виконком НОК погодив систему відбору до складу національної збірної України для участі в Іграх. Нині триває ліцензійний відбір на найголовніші спортивні старти чотириріччя, який завершиться 15 січня наступного року. 28 січня передбачена остаточна подача спортивних заявок. Список спортсменів-кандидатів налічує 57 осіб. Очікується, що на Іграх-2018 Україну зможуть представити до 40 спортсменів у 9-11-ти видах спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: