Помер колишній оборонець збірної Франції з футболу

Помер колишній оборонець збірної Франції з футболу
Луї Кардьє з Кубком Франції-1971
Фото - Le Telegramme

Луї Кардьє було 77 років

28 квітня у місті Фіністер (провінція Бретонь) у віці 77 років перестало битися серце колишнього оборонця збірної Франції з футболу Луї Кардьє. Про причини смерті інформації немає.

У дорослому футболі Луї дебютував 1963 року виступами за «Ренн», за провів десять сезонів, у яких відіграв 283 матчі і забив три м’ячі. За кількістю матчів Кардьє посідає четверте місце поміж усіх гравців, які виступали за «Ренн». Протягом цих років він двічі, в 1965 та 1971 роках, виграв Кубок Франції, а в 1971-му також виборов титул володаря Суперкубка Франції.

1973 року Луї приєднався до «Парі Сен-Жермена». Відіграв за паризьку команду наступні три сезони своєї ігрової кар'єри (71 матч, 1 гол). Більшість часу, проведеного у складі «Парі Сен-Жермен», був основним гравцем захисту команди.

Завершив професійну ігрову кар'єру у аматорському клубі «Берне», за команду якого виступав протягом 1976—1978 років у нижчих лігах Франції.

louis-cardietЛуї Кардьє у 2015-му

3 червня 1965 року Кардьє дебютував в офіційних матчах у складі національної збірної Франції в товариській грі проти Аргентини (0:0). Протягом кар'єри у національній команді, яка тривала три роки, провів у формі головної команди країни шість матчів. Його останній матч у формі збірної відбувся 3 червня 1967 року проти Совєцького Союзу (2:4).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: