Порошенко змінив умови виплати стипендій призерам Олімпіад

Порошенко змінив умови виплати стипендій призерам Олімпіад
Петро Порошенко. Фото: president.gov.ua

Залишитися без стипендії тепер можна за прийом допінгу та участь у змаганнях під прапором інших країн

Президент Петро Порошенко вніс зміни до положення про виплату стипендій українським призерам і чемпіонам Олімпіад.

Відповідний указ був опублікований на сайті глави держави в середу, 8 листопада.

Порошенко своїм указом вніс зміни в кілька пунктів положення "Про державні стипендії чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор".

Так, відтепер державна стипендія не буде призначена призерам Олімпіад, які проживають в Україні, в разі їх виступу в офіційних міжнародних змаганнях за інші країни.

Повноваження щодо припинення виплати стипендії у разі виїзду з України і відновлення при поверненні Порошенко поклав на Міністерство молоді і спорту України, національні спортивні федерації з виду спорту, Національний комітет спорту інвалідів України або спортивну федерацію інвалідів.

Порошенко також доповнив пункт 9 положення, згідно з яким спортсмена можуть позбавити стипендії за прийом заборонених препаратів і участь у змаганнях під прапором інших країн.

Крім того, державна стипендія тепер не буде призначатися призерам Олімпіад, які досягли пенсійного віку.

У разі смерті стипендіата виплата 50 відсотків його неповнолітнім дітям до досягнення ними 18-річного віку буде здійснюватися Міністерством спорту за поданням національної спортивної федерації з виду спорту, Національного комітету спорту інвалідів України або спортивної федерації інвалідів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: