Президент Федерації біатлону України пояснив, чому не допоміг хворій на рак спортсменці

Президент Федерації біатлону України пояснив, чому не допоміг хворій на рак спортсменці
Володимир Бринзак стверджує, що завжди протягує спортсменам руку допомоги
Фото із соцмереж

Володимир Бринзак підкреслив, що завжди допомагає біатлоністам

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував ситуацію з біатлоністкою Мар’яною Брикайло. Вчора стало відомо, що у спортсменки був діагностований рак, а сама Мар’яна повідомила, що їй не пропонували допомоги з Федерації біатлону України.

Очільник Федерації Володимир Бринзак прокоментував ситуацію в Facebook.

«Звичайно, у всьому винен Бринзак, коли випадково дізнаєшся інформацію з Фейсбука, що на операцію біатлоністці Литвиненко з Чернігова збирають кошти і дзвониш, і фінансуєш, - почав здалека Володимир Михайлович. - Про Тисєєву також з Фейсбуку, і знову все робиш, щоб у неї не було проблем. Зараз оплатили 15 тисяч гривень за операцію молодої спортсменки Велігорської, і так весь час», — написав функціонер.

«Стосовно Мар’яни, то я спитав у тренера юніорської збірної Кравченка, що з Брикайло. Він відповів, що вона закінчила і поїхала працювати в Чехію. Більше ніхто нічого не говорив — ні вона, ні особисті тренери, ні Тернопільська федерація. Я ще спитав, чому не здала декілька пар лиж для молоді, які купляла Федерація. Мені відповіли, що вона продала їх і здавати не буде. Хоч ми з усіма домовлялися, що, хто закінчує займатися біатлоном, лижі передає для молоді».

«Спортсмени на контракті в штатній команді Міністерства молоді та спорту і учбово-тренувальні збори та участь у змаганнях — це заходи Міністерства, і Міністерство повинне страхувати спортсменів, які отримують травми і хвороби під час професійної діяльності. Я вже багато разів звертав на це увагу чиновників, та це питання так і не вирішене не тільки в біатлоні. І, звичайно, я винен, що травмуються, хворіють, не мають медичних страховок, не забезпечені житлом, не будуються бази і що заміж не можуть вийти. Навіть не знаю, що буде наступне, в чому я ще винен».

«А федерація разом з Сумською обласною радою тим часом купила будинок Ані Кривонос, квартиру Юлії Журавок, я особисто профінансував ремонт бази в Чернігові на 2,5 мільйона гривень. Та то таке, напевне треба більше піаритися», - ображено говорить пан Бринзак. І не згадує, що в національній жіночій збірній Україні відразу шість із 13-ти спортсменок натуралізовані росіянки і білоруска.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: