Протягом перших 72 годин «Дакара» вибули 35 учасників

Протягом перших 72 годин «Дакара» вибули 35 учасників

З боротьби вибули понад 10% учасників

Перші три дні 100% перуанського «Дакара» виявились жорсткими та вимогливими з багатьма труднощами у навігації, особливо на ділянці біля Арекіпи.

На «Дакарі»-2019, який складається з 70% піску та дюн Перу, вже у перші дні спортсмени зіткнулись із вимогливим маршрутом і навігацією, яка іноді була екстремальною. Не всі були готові до такого випробування – за перші 72 години 41-го видання гонку припинили 35 учасників.

Зі 137 мотоциклів на старт у четвертий день виїхали 123, квадроциклів – 23 з початкових 26. Найбільше сходів у заліку позашляховиків – 89 із 100 змогли пройти три етапи. Зійшов з гонки один учасник заліку SxS. Але у відсотковому показнику найбільше кількість учасників зменшилась у заліку вантажівок – із 41 екіпажу боротьбу на четвертому етапі продовжили 36 машин.

Найбільше вибули з гонки протягом третього етапу – загалом 22 учасника, 65% із загальної кількості за три дні.

Припинили змагання кілька фаворитів: Хоан Барреда (Honda), Хоан Педреро (KTM), Франко Каймі (Yamaha), Орландо Терранова (MINI X-Raid) та Володимир Васильєв, який зламав коробку передач на своїй Toyota Hilux на шляху до Арекіпи.

Окрім того, найстаріший учасник «Дакара»-2019, японець Терухіто Сугавара (залік вантажівок) відмовився від свого 36-го «Дакара».

Попри те, що кількість тих, хто вибув із боротьби, менша ніж торік – тоді у перші три дні змагання припинили 43 учасники, очікується, що протягом четвертого дня їх буде набагато більше, оскільки багато хто з учасників прибув до бівуаку пізно вночі.

Нагадаємо, на «Дакарі»-2019 утворився аварійний затор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: