Ріо-2016. Українська важкоатлетка Паратова знепритомніла під час виступу

Ріо-2016. Українська важкоатлетка Паратова знепритомніла під час виступу

Спортсменці стало погано ще під час розминки, але вона вирішила продовжити виступи.

У суботу на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро пройшли змагання з важкої атлетики у жінок в категорії до 48 кг. Тут серед претенденток на нагороду була українка Юлія Паратова.

На жаль, виступи Юля провалила, зайнявши лише восьме місце з результатом 179 кг (85 + 94). По ходу змагання Паратова кілька разів знижувала заявлену вагу, що було дуже дивно. Адже таким чином, вона втрачала шанси на нагороду. Як виявилося пізніше, на те була вагома причина.

"Більше трьох місяців у Юлії проблеми з меніском. Вона не може вставати на обидві ноги і через одну ногу намагається піднімати, – розповідає головний тренер жіночої збірної України Юрій Кучинов. – Тому, вона мені поставив умову: "Якщо я поїду на Олімпіаду, то в категорії не 53 кг, а в 48 кг. Тому що взагалі не можу піднімати". Я розумів, що їй реально 88 кг взяти в ривку і 100-103 кг штовхнути. І це може бути медаль. Що потім і підтвердилося, сума 188 кг була сьогодні бронзової. Але між ривком Юлі стало погано, вона пішла в туалет, де втратила свідомість. тому замість 100 кг потрібно було терміново перезаявлять 95 кг і пробувати її реанімувати. Але занадто було маленьке кількість часу між спробами. І коли її викликали на поміст Юля ще не була в тому стані, в якому могла б адекватно працювати. Я взагалі думав, що вона не вийде на поміст. Але для спортсмена немає нічого гіршого, ніж здатися".

Чому Паратова знепритомніла? Через зменшення ваги? "Коли вона знижувала вагу, багато води пішло. Я говорив, щоб Юля пила ковтками. Але їй хотілося поповнити організм рідиною. Ось і випила багато води. І в кінці розминки ривка Юля стала блідою, почала за живіт хапатися", – зізнався Кучинов.

Чемпіонкою Олімпіади-2016 стала тайська важкоатлетка Сопіта Танасан, яка показала результат 200 кг (92 кг у ривку + 108 кг у поштовху). "Срібло" виграла представниця Індонезії Срі Вахуюні Агустіані – 192 кг (85 + 107). Третє місце зайняла японка Хіромі Міяке – 188 кг (81 + 107).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: