Суперліга. «Одеса» поступилася на виїзді «Запоріжжю»

Суперліга. «Одеса» поступилася на виїзді «Запоріжжю»
Фото взяте з сайту zasport.zp.ua

Одесити були близькими до перемоги, проте наприкінці матчу господарі майданчика змогли переломити хід гри

У Запоріжжі «Одеса» показала самовіддану гру і до останнього билася з одним з лідерів чемпіонату, проте в результаті не змогла здобути таку важливу перемогу.

Після декількох хвилин стартового хвилювання одесити освоїлися на паркеті Палацу спорту «Юність». На повну потужність запрацювала дальня артилерія гостей. Пустозвонов, Вітолса, Щепкін і Новіков впевнено забивали через триочкової лінії. І до кінця першої чверті заробили вже двозначну перевагу - 14:25.

Особливо варто відзначити вихід на паркет Олександра Бєлікова. Капітан «Одеси», незважаючи на травму ока, отриману у попередньому матчі, не став чекати повного відновлення, а відправився на виїзд разом з командою. Бєліков діяв традиційно гостро і результативно, нерідко ризикуючи здоров'ям. Ведені капітаном, баскетболісти намагалися не збавляти обертів. Добре увійшов у гру Прокопенко, який підключився до «бомбардування» кільця суперників. Але свій снайпер знайшовся і у складі господарів. Кіндалл Хілл без роздумів атакував з восьме метрів, що дозволило «Запоріжжю» скоротити своє відставання перед великою перервою - 36:41.

У другій половині Валерій Плеханов запропонував «Одесі» гру у відкритий баскетбол. Йшов постійний обмін кидками. У складі господарів розігрався Майкл Холтон, а у гостей продовжував виблискувати Пустозвонов, якому активно допомагали Хелманіс і Бєліков. На жаль, одеситів почали підкошувати численні фоли, через які Олегу Юшкіну було вкрай складно підібрати оптимальний склад. Проте, завдяки потраплянню Бєлікова на останніх секундах «Одеса» все-таки зберегла лідерство перед заключною чвертю - 62:63.

У вирішальному відрізку у «Запоріжжя» взяв на себе функції лідера Малік Трент, який вже на перших хвилинах організував ривок 8:0. Одесити опинилися в ролі наздоганяючих. І хоча одеська команда дуже старалася, в умовах обмеженої ротації відігратися так і не вдалося - 88:80.

Чемпіонат України з баскетболу

Чоловіча Суперліга

БК «Запоріжжя» - БК «Одеса» - 88:80 (14:25, 22:16 26:22, 26:17)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: